Deel dit artikel
-

Emerce Recruitment over de arbeidskrapte

‘Anders denken, gewoon doen’ zit opgesloten in het DNA van het familiebedrijf Van Doren Engineers. Het marketing en recruitment team is op een eigen wijze georganiseerd met verbluffende resultaten. Hoe? Dat hoor je van Jos van Doren zelf op Emerce Recruitment. Op 6 april keert dit evenement terug op in de vertrouwde omgeving van Pakhuis de Zwijger.

Welke invloed heeft de arbeidskrapte op organisaties? Hoe zorg je dat medewerkers zich verbonden voelen met het bedrijf, ook al werken ze vanuit huis? En op welke manier kan technologie HR werk makkelijker maken?

Over dit en meer steken we op 6 april met meer dan 300 vakgenoten de koppen bij elkaar. Talks van experts, inzichtgevende case studies en de laatste kennis en trend insights.

Maarten Boer gelooft dat er een grote verantwoordelijkheid ligt bij de creatieve industrie om merken te helpen positieve impact te maken. En om wat verder te kijken dan winstmaximalisatie. Verantwoord verleiden, zullen we maar zeggen.

Om er heel snel achter te komen of een opdracht(gever) de moeite waard is, kun je altijd de vraag stellen: Nou en?! Oftewel: waarom is dit belangrijk voor iemand anders? Waar zit de waarde voor mensen op straat? Niet alleen opdrachtgevers en aandeelhouders, maar ook mensen die je niet kent.

In deze sessie gaat Wouter in op zijn ervaring in het opgebouwde ecosysteem in Tiel. Arbeidsmatchplatform heeft daar ervaring op kunnen doen hoe ze werkgevers, sociale partners, scholen en overige netwerkers kunnen verbinden en kandidaten laten uitwisselen. Het doel van dit ecosysteem is het vinden van zij-instromers in de techniek.

De kern van het systeem is open hiring: door het aansluiten van verschillende werkgevers met een grote personeelsbehoefte, krijgt iedere kandidaat een kans. En open hiring werkt; als je veel werkgevers in een ecosysteem hebt.

Deze werkwijze brengt zowel kansen en nadelen met zich mee. Iedere kandidaat heeft een eigen traject nodig om succesvol van baan te kunnen wisselen, of arbeidsfit te worden. Om kandidaten dus succesvol door een ecosysteem te bemiddelen, zul je alle stappen (interesseren, profileren, matchen, contracteren, voorschakelen, opleiden, begeleiden) concreet ingevuld moeten hebben. Denk aan taalbegeleiding voor statushouders, basiscursussen voor de techniek maar ook interessetests en meeloopdagen.

Wouter de Jong van Arbeidsmatchplatform deelt ervaringen over het opbouwen van dit ecosysteem van partners. Daarnaast brengt hij de meest kritieke stappen in het zij-instroom proces onder de aandacht

Als je kijkt naar de toekomst van werk, moet je ook kijken naar de toekomst van organisaties. Daarom hebben we een panel van directieleden en ondernemers van bedrijven die het anders doen. Met Ruben Timmerman, oprichter van Springest, Arno Commandeur, directeur van The Future Groep, de grootste maatschap van zelfstandig IT-ers in Nederland, Liselot Poppink, Director Services EMEA bij Gitlab: een volledig remote softwarebedrijf en Erik de Jong Externe Zaken bij Ivy Global.

Er is veel behoefte aan recruitment technologie. Maar waarom precies en wat zijn de onderliggende redenen? In een workshop helpen Daan Huisman, Recruitment Technology Consultant bij Daan Huisman Consulting en Liesbet de Rouck, oprichter HireSlim, je aan de juiste antwoorden.

Een jaar geleden zat hij met corona noodgedwongen thuis, maar dit jaar zal dagvoorzitter
Bas Westland weer aanwezig zijn. Naast zijn dagvoorzitterschap bij Emerce is hij al een aantal jaren MC van de Sourcing Summit Europe. Hij blogt frequent op oder meer EmploIT en organiseert vanuit die blog ook de jaarlijkse verkiezing voor de Meest Invloedrijke Recruiter van Nederland. Sacha Martina van Your Talent Agency is er ook weer bij.

Emerce Recruitment vindt 6 april plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Bestel hier je kaartjes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond