Deel dit artikel
-

Emerce Recruitment: vacaturemarkt weer op stoom

De vacaturemarkt heeft alleen bij het begin van de coronacrisis in 2020 een echte klap gehad. Dat was ook gelijk de heftigste gemeten door Indeed in Nederland, een daling van 38 procent. Dat vertelt Arjan Vissers van Indeed op Emerce Recruitment. De video’s van het online congres gaan om 8 uur live.

Het zijn weer gouden tijden voor recruiters, want Nederland kampt met een enorm tekort op de arbeidsmarkt. “We zitten qua vacatures 20 procent boven het niveau van voor corona,” zegt Vissers. “De overheid heeft er veel aan gedaan om banen te behouden, maar nu trekt de economie ook echt aan.”

Visser schetst een beeld van de vacaturemarkt sinds het begin van de crisis. “Eigenlijk is de markt na die eerste klappen weer gaan groeien. Zelfs de tweede golf, met strengere lockdowns, resulteerde slechts in een klein dipje. Bedrijven leerden om te gaan met thuiswerken, waardoor het werk kon doorgaan.”

Wel zag je verschillen in sectoren. Bekend voorbeeld is de enorme groei van supermarkten en online retailers. Horeca en evenementen hadden het daarentegen lastig. Jongeren werden extra getroffen en de markt voor flexcontracten stond onder druk.

Het vakantie-effect was volgens Vissers wel zichtbaar in de cijfers. “Na de versoepelingen gingen veel mensen eerst op vakantie. Pas in september begon de vacaturemarkt weer echt op stoom te komen. Dat is met januari altijd de piekmaand.”

De presentatie Trends en ontwikkelingen binnen de schaarse recruitment markt is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond