Deel dit artikel
-

Emerce Recruitment: VR als middel bij het vinden van een baan

Technologische oplossingen kunnen mensen aan het werk helpen die eerst niet dat werk konden doen, of zich niet konden voorstellen bepaald werk ooit te doen. Dat is de kern van een presentatie tijdens Emerce Recruitment, morgen in de Meervaart in Osdorp.

Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, probeert sinds maart 2020 met VR brillen en 25 films kandidaten in 3D kennis te laten maken met verschillende soorten beroepen.

De snelheid waarmee werk verandert, is enorm. Er komen steeds nieuwe functies bij, terwijl de meer traditionele banen verdwijnen. Het is bijna niet te doen voor kandidaten om een goed beeld te vormen over vacatures die bij hen passen.

Met een VR-bril en een in 360 graden opgenomen film wordt het kijken naar werk een totaal andere ervaring. Zo kun je tijdens het kijken naar deze filmpjes de werkplek echt meemaken en door rond te kijken en te bewegen heb je het idee dat je echt op de werkvloer bent. In een magazijn van een logistiek bedrijf rijden heftrucks om je heen, je ziet hoe groot het magazijn is en je krijgt een gevoel bij de dynamiek.

De positieve ervaringen van deelnemers wijzen erop dat de inzet van de VR-bril een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier is voor een groot deel van de werkzoekenden om zich op banen te oriënteren en de werkplek te ‘beleven’.

90 procent van de mensen die voorafgaand aan het kijken van de film niet goed wist wat het beroep in hield, weet dat na het kijken van de film wel.

Harry de Boer, business developer bij TNO, geeft morgen ook nog andere voorbeelden van inclusieve tech.

Renço Wesseling laat praktijkvoorbeelden zien vanuit zijn werk bij Weener XL. Hij geeft aan waar je op moet letten wanneer jouw doelgroep een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. En hoe je deze groep mensen aan het werk kunt laten gaan binnen jouw organisatie.

Emerce Recruitment vindt voor het eerst sinds 2019 weer fysiek plaats. Het volledige programma vind je hier. Andere lezingen zijn van NewBees, New York Pizza, TechGrounds, Rabobank en Nelis. Kaarten zijn vanaf 410 euro hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond