Deel dit artikel
-

Emerce Retail: Kamera Express neemt klant bij de hand

Kamera Express overweegt uitbreiding naar Oostenrijk. Dat vertellen Soraya de Meijer en Lydia van Dijk van de cameraretailer in Emerce Retail Video Colllection.

Kamera Express is een omnnichannel retailer gericht op de enthousiaste fotohobbyist en de fotoprofessional. De keten adviseert en verkoopt zowel on- als offline allerlei fotografiegerelateerde producten in acht Europese landen.

Wat in 1995 startte als een eenmanszaak is vandaag de dag uitgegroeid tot een internationale onderneming met kleine 500 medewerkers. Van verkoop, IT, marketing tot logistiek. Ondanks de covidperikelen groeide het bedrijf gestaag door.

De omnichannelformule kwam vooral van pas tijdens de coronaperiode. De fysieke winkels moesten sluiten, maar klanten konden binnen dertig minuten bestellingen ophalen. Volgens Van Dijk heeft dat ervoor gezorgd dat er nauwelijks sprake is geweest van serieus omzetverlies. “Snel schakelen is belangrijk, we zijn er klaar voor als zich weer een crisis aandient.”

Een andere succesfactor is volgens Van Dijk dat het bedrijf online cursussen geeft om bijvoorbeeld amateurs te begeleiden bij hun keuzes. “Net als in de winkel kunnen we de klant bij de hand nemen en alle vragen beantwoorden. In dat kader denkt Kamera Express ook al voorzichtig aan het opzetten van een experience center.

De internationale expansie moet grotendeels worden bereikt via overnames, waarbij de merknaam uiteindelijk wordt vervangen. Na Duitsland, Belgie en Frankrijk lijkt nu Oostenrijk de volgende bestemming te worden. Daarover zijn gesprekken gaande.

Op betaalgebied zijn er door de (internationale) groei de nodige stappen gezet. Een uitdagend project omdat door de diverse overnames verschillende betaalsystemen bin elkaar moeten worden geschoven.

De presentatie Omnichannel groei: het belang van een internationale betaaloplossing is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond