Deel dit artikel
-

Emerce Retail: ‘Social commerce komt eraan’

Shoppen in social apps, al dan niet ondersteund met live video, komt eraan. In China begint het gewoon te worden, de techplatformen beginnen het te ondersteunen.

Dat beeld schetsen Milou Grunder en Thijs Wolbers van bureau Adwise in hun presentatie op Emerce Retail. De video van dat interview met Krijn Schuurman gaat aanstaande donderdag 25 maart online. De opname is vanaf dan gratis te bekijken als onderdeel van de videocollectie Emerce Retail. Inschrijven kan nu al.

“In China vindt elf procent van de verkopen plaats óp het social kanaal zelf. Je hoeft het platform niet meer te verlaten om de transactie uit te voeren”, constateert Wolbers. Hij schetst dat de weg van research naar aankoop heel kort is. “Social is het perfecte medium voor snelle inspiratie en aankoop.”

Het tweetal stelt daarnaast dat je het voor kleine of lokaal opererende winkels heel makkelijk is om binnen de kortste keren landelijk te gaan. Grunder: “Bij boutiques worden gewoon via DM op Instagram bestellingen geplaatst, zo groot is het kanaal al. Echte mensen inzetten op die kanalen maken de aankoopervaring persoonlijker.”

Deze praktijk mag ver weg klinken, maar Grunder stelt dat het praktisch om de hoek al gebeurt. Wolbers: “Als je nu op Instagram producten zoekt, vind je vanzelf al accounts van winkels die ze verkopen.” Ook Snapchat en TikTok hebben de systemen er al voor klaarstaan. Ze zijn enkel nog niet in Nederland beschikbaar.

De specialisten van Adwise onderstrepen dat contentproductie en feedmanagement belangrijk zijn. Vanuit de productfeed zorg je ervoor dat producten te koop worden aangeboden op een waaier van platformen. De creatieve content moet ervoor zorgen dat de boodschap aansluit bij het publiek van de betreffende platformen. Die kunnen elk hun eigen toon hebben.

*) Behalve presentaties biedt Emerce Retail ook rondetafelgesprekken in video. Sprekers schuiven live aan bij het gesprek en staan open voor vragen en discussie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond