Deel dit artikel
-

EMERCE Top 10 European Startups 2017: de genomineerden

Ook dit jaar is het een vast onderdeel van Emerce eDay, de verkiezing van Emerce Top 10 European Startups. De tien genomineerden krijgen op die dag te horen wie de winnaar is. 

De shortlist is voor het zesde jaar op rij samengesteld door de redactie van Emerce met inbreng van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa.

De criteria waar de startups aan moeten voldoen, zijn dat: het hoofdkantoor zich in Europa bevindt, de startup niet langer dan zes jaar bestaat en de omzet minstens twee miljoen euro betreft dan wel er vijf miljoen aan funding moeten zijn opgehaald.

De uiteindelijke lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben: hoe hoger in de uiteindelijke top 10 lijst, des te groter is de potentie. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de lijst hebben gestaan.

Dit zijn de startups die dit jaar genomineerd zijn voor Emerce Top 10 European Startups 2017 (in willekeurige volgorde):

  • LetGo (Spanje/Barcelona, 2015, 2e hands marktplaats)
  • Relayr (Duitsland/Berlijn, 2013, internet of things)
  • Improbable (UK/Londen, 2012, 3D-werelden)
  • Crunchr (Nederland/Amsterdam, 2014, people analytics)
  • Lesara (Duitsland/Berlijn, 2013, online fashion)
  • Otonomo (Israël/Tel Aviv, 2015, car data & services)
  • Babylon Health (UK/Londen, 2013, gezondheidszorg via mobiel)
  • Scorp (Turkije/Istanbul, 2015, viral video)
  • Bunq (Nederland/Amsterdam, 2013, fintech)
  • Blockchain (UK/Londen, 2011, blockchain)

Vorig jaar werd de mobile-only bank N26 uitgeroepen tot winnaar. De Duitse fintech bestond toen pas drie jaar, had net een banklicentie verworven en telde iets meer dan tweehonderdduizend klanten. Inmiddels staat de teller op een half miljoen. En is de startup actief in zeventien Europese markten, waaronder ook Nederland. De rest van de top 10 uit 2016 vind je hier terug.

Emerce eDay vindt dit jaar op 5 oktober plaats in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De verkiezing van de Emerce Top 10 European Startups 2017 is vanaf 12:00 uur in zaal 2, en wordt gemodereerd door Jaspar Roos.

Kijk hier voor meer info en tickets voor EDAY 2017.

Deel dit bericht

2 Reacties

Waar Is Picnic?

Ik mis Picnic! Denk dat geen een startup uit dit lijstje 100 miljoen aan investeringen binnengeharkt had binnen twee jaar?

Ronald ter Voert

@waarispicnic: dank. De lijst met genomineerden wordt niet alleen samengesteld op basis van binnengehaalde funding. En uiteindelijk zijn er slechts 10 plekken beschikbaar. Hierdoor moeten keuzes worden gemaakt. Oa. op basis van het aantal keren dat een startup is ingebracht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond