Deel dit artikel
-

EMERCE Top 10 European Start-ups 2018: de genomineerden

Ook dit jaar is het weer onderdeel van Emerce eDay, de verkiezing van Emerce Top 10 European Start-ups. De tien genomineerden krijgen op die dag te horen wie de winnaar is. 

De shortlist is voor het zesde jaar op rij samengesteld door de redactie van Emerce met inbreng van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa.

De criteria waar de start-ups aan moeten voldoen, zijn dat: het hoofdkantoor zich in Europa bevindt, de startup niet langer dan zes jaar bestaat en de omzet minstens twee miljoen euro betreft dan wel er twee miljoen aan funding moeten zijn opgehaald.

De uiteindelijke lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben: hoe hoger in de uiteindelijke top 10 lijst, des te groter is de potentie. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de lijst hebben gestaan.

Dit zijn de start-ups die dit jaar genomineerd zijn voor Emerce Top 10 European Startups 2018 (op alfabetische volgorde):

Acast (2013, Zweden, Podcasting platform)
Adcombi (2016, Nederland, Location based advertising)
Blinkist (2012, Duitsland, Non-fictie boeken in 15 minuten)
Glovo (2015, Spanje, Same day delivery-platform)
Hotelchamp (2015, Nederland, Direct booking-platform voor hotels)
June Energy (2015, België, Energie Prijsvergelijker)
ŌURA (2013, Finland, Health/Wellness wearable)
Revolut (2015, Verenigd Koninkrijk, Online bank)
Trigo Vision (2017, Israël, Retail Automation-platform)
Wasteless (2016, Israël, Internet of Groceries)

Vorig jaar werd mobile healthcare start-up Babylon Health uitgeroepen tot winnaar.  Dat de sector grondig wil veranderen. Om te beginnen door de kosten drastisch te verlagen. De destijds vier jaar oude startup had 85 miljoen dollar aan funding op zak en al zo’n 1 miljoen gebruikers. De rest van de top 10 uit 2017 vind je hier terug.

Emerce eDay vindt dit jaar op 11 oktober plaats in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De verkiezing van de Emerce Top 10 European Startups 2018 is vanaf 12:40 uur in zaal 2, en wordt gemodereerd door Jaspar Roos.

Kijk hier voor meer info en tickets voor EDAY 2018.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond