Deel dit artikel
-

Emerce trekt nieuw kapitaal aan, aandeelhouder Axivate stapt uit

Emerce trekt nieuw kapitaal aan met behulp van tien internetondernemers om de transitie naar een online videoplatform te realiseren. Zij ondersteunen de verdere ontwikkeling naar een voornamelijk digitaal portfolio. Over het bedrag worden geen nadere mededelingen gedaan.

De nieuwe investering markeert ook het afscheid van venture-capital bedrijf Axivate, dat zeven jaar geleden de uitkoop van de grootaandeelhouder in Emerce heeft gefinancierd.

Emerce heeft ten gevolge van de coronacrisis evenementen moeten annuleren. Het mediabedrijf heeft sinds april evenwel een omslag doorgemaakt naar online video. In samenwerking met meer dan tweehonderd sponsors en honderden experts worden producties gemaakt rond vakinhoudelijke kennis in digitale media, marketing en e-commerce. Voor de toekomst zet Emerce in op verdere groei van dit platform en het bieden van informatie voor beslissers in digitale media, business en marketing.

Emerce maakt vandaag eveneens bekend dat het een strategische alliantie aangaat met uitgeverij Reshift Digital. Die is bekend van Kieskeurig, diverse publicaties rond technologie en evenementen voor ontwikkelaars. Samen met het Haarlemse mediabedrijf wordt onder meer een interactief leerplatform gelanceerd waar professionals zich verder kunnen ontwikkelen als specialist.

Cor Jan Willig, aandeelhouder New Skool Media en Misset, en online media consultant Harm van Kessel treden toe tot de adviesraad.

Bas Rasker, partner Axivate Capital, zegt: “Wij zijn trots op de groei die Emerce heeft gemaakt in onze tijd als aandeelhouder en stappen met een tevreden gevoel uit. Wij wensen het team van Emerce veel succes met deze nieuwe stap”.

Gijs Vroom, directeur Emerce, schetst: “We hebben een enorme transitie gemaakt naar een grotendeels online portfolio. We willen de komende jaren voorop blijven lopen in journalistiek en content rond digitale innovatie in media, marketing en business in Nederland.”

Paul Molenaar, CEO van Reshift Digital, vult aan: “We hebben een rol gespeeld bij het ontstaan van Emerce in 1998 – we zijn er dan ook trots op om samen met het team de activiteiten uit te bouwen in een samenwerking, met als gehoopt en verwacht resultaat een rijker aanbod van activiteiten voor de lezers van Emerce.”

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond