Deel dit artikel
-

(Emerce TV) 47 procent meer zoekopdrachten naar B2B gerelateerde termen

Het aantal zoekopdrachten naar 5.000 B2B gerelateerde termen binnen Google is met gemiddeld 47 procent is toegenomen in de afgelopen vijf jaar. Zegt linkbuildingaanbieder Equote. B2B Online is actueler dan ooit. Zo dadelijk gaan zeker acht Emerce TV video’s online met B2B Digital als onderwerp.

De B2B branche, die bekend staat om zijn traditionele karakter, was voorheen met name te vinden op vakbeurzen om te netwerken en een vertrouwensrelatie met de (potentiële) klant op te bouwen. Toch zien deze bedrijven na de covid-19 pandemie in dat offline zichtbaarheid belangrijk is, maar de potentiële klant ook online zoekt naar zijn inkooppartners. De online vindbaarheid verbeteren blijkt nu dus niet alleen interessant te zijn voor de B2C sector waar de zoekwoordvolumes vele malen hoger zijn, maar ook voor de B2B sector.

B2B-verkoopcycli zijn vaak langer en complexer dan die van B2C. Gedurende dit traject zoeken potentiële klanten naar diepgaande, informatieve content die onder andere autoriteit uitstraalt. Daarnaast zijn de referenties van andere autoriteiten van onmisbaar belang om de eerste stappen te zetten richting een duurzame klantrelatie. Voor veel bedrijven is dit niet hun core-business waardoor online marketingbureaus steeds meer B2B klanten verwelkomen om de optimale websitebeleving voor de potentiële klant te realiseren.

De digitale toekomst is hier en nu voor de B2B-sector. Met de groeiende afhankelijkheid van online platformen voor leadgeneratie en klantbetrokkenheid, zal de rol van online vindbaarheid alleen maar toenemen. Voor B2B-bedrijven die op zoek zijn naar duurzame groei en concurrentievoordeel in het digitale tijdperk, is investeren in een uitgedachte online marketing strategie geen optie meer maar noodzaak.

Een greep uit de videocollecie die zo dadelijk live gaat:

Guerilla, speedbootjes en duwboot, samen krijgen we dat schip wel om

Diversey, producent in professionele schoonmaakmiddelen, rolde in drie jaar tijd 17 webshops uit in Europa. Zo gingen ze van twee webshops in 2019 naar 19 webshops in 2022. 19 webshops in 19 verschillende landen en dus ook 19 verschillende culturen. Op één platform. Hoe pak je zoiets aan, waar begin je?

Snackable content voor B2B. Werkt dat?

Contentmarketing is hot. Merken buitelen over elkaar heen om de meest pakkende campagnes te produceren. Het moet snappy, sexy en snel. Er zijn al B2B organisaties die contentmarketing hebben omarmd, maar voor velen blijft het ingewikkeld. Want werkt die snackable content wel voor B2B? Is het de investering waard?

De markt vraagt om Digital Experience leiders in plaats van -volgers

Waar we allemaal als consument in een B2C-omgeving inmiddels gewend zijn aan klantgemak en op maat gemaakte services, valt in een B2B-omgeving nog winst te behalen op het gebied van digital experience. De grote vraag is alleen: word je een leider of een volger op het gebied van het bieden van een digital experience?

Geoptimaliseerde klantervaring en stevigere marktpositie door uitlijning complexe bedrijfsprocessen

In deze video komen Efficy, een toonaangevende speler op de Europese CRM-markt, en Chris van Rossum, een onafhankelijk consultant aan het woord. Ontdek aan de hand van een klantcase hoe samenwerking een transformerend effect had op Duisenburgh, een MKB-onderneming. Leer hoe optimalisatie van samenwerking tussen sales en marketing hun traject vormgaf, van vooruitgang tot triomf.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond