Deel dit artikel
-

(Emerce TV) ‘AI belangrijker voor e-commerce platforms’

Kunstmatige intelligentie gaat een prominentere rol spelen bij e-commerce platforms. Dat zegt Sander Mangel, met eigen ervaring op het gebied van replatforming, in de vandaag gelanceerde video collectie E-Commerce Platforms. Hij raadt bedrijven aan om zich te verdiepen in waarin deze platforms zich onderscheiden.

“Je ziet steeds vaker dat AI, zoals ChatGPT, wordt ingezet bij content creatie, bijvoorbeeld om teksten genereren voor productinformatie. Adobe is daarmee het verst gevorderd, omdat ze die technologie al langer gebruiken, maar ook Shopify en Shopware hebben recentelijk oplossingen gelanceerd. Alleen BigCommerce loopt nog wat achter, maar ik verwacht dat ze volgend jaar ook met oplossingen komen.”

Het kostenplaatje wordt volgens Mangel steeds belangrijker nu de e-commerce markt onder druk staat. “Als AI kan helpen bij het genereren van teksten zou daarop bespaard kunnen worden.”

Deze vier genoemde spelers zijn de belangrijkste voor de Nederlandse markt, legt Mangel uit. SaaS platform Shopify is nu al vele jaren actief op de Nederlandse markt en snel met het uitrollen van nieuwe functies.”Zij willen vooral gemak bieden, waarbij je als verkoper zelf aan de knoppen kunt zitten.”

Adobe Commerce is de voortzetting van Magento, lange tijd het meest populaire platform, al lijkt het wel wat aan marktaandeel in te boeten.

Het Duitse Shopware richt zich vooral op de techniek. Het is een open source platform dat tegenwoordig ook SaaS varianten kent. “Enorm flexibel en snel qua innovaties met een enorm actieve gemeenschap in Nederland. Ook inzetbaar voort verschillende kanalen.”

Big Commerce richt zich steeds meer om nichemarkten, zoals B2B, maar excelleert ook in de ondersteuning van meertaligheid.

De trend van composable houdt nog wel even aan. Met behulp van composable commerce kun je eenvoudig een zogenoemde tech stack met geavanceerde tools en technologieën samenstellen. “Het is niet heel nieuw meer en veel van de partijen bieden vergaande integratiemogelijkheden met behulp van API’s en plugins.’

De video Hoe kies je het juiste e-commerce platform? is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond