Deel dit artikel
-

[Emerce TV] Van blinde bezuinigingen naar fundamentele financiële strategie

Sinds vorig jaar is de Deense fintech scale-up Pleo actief op de Nederlandse markt met wat zij noemt een ‘slimme uitgavenoplossing’. In feite een betaalkaart en app waarmee betalingen via de Pleo-kaart direct zichtbaar zijn en die gekoppeld kan worden aan verschillende boekhoudsystemen.

Veel organisaties staan door dreigende recessies in overlevingsstand en er worden met willekeur drastische kortemijnbezuinigingen doorgevoerd. Gelise Bouma, Marketing Lead Benelux van Pleo, legt bij The Future of Payment uit hoe je van blind bezuinigen naar een fundamentele financiële strategie gaat, waarin de juiste prioriteiten gesteld worden en er weer ruimte is voor groei.

Meer dan een derde van de bedrijven beheert de uitgaven nog steeds handmatig via Excel spreadsheets, wat leidt tot fouten en ontbrekende informatie. Ook de trage verwerking van onkosten is een groot probleem.

Pleo zag in 2015 het levenslicht in Kopenhagen en is opgericht door Jeppe Rindom en Niccolo Perra, veteranen in de intech-sector. Beiden waren ooit betrokken bij de beginfase van de start-up Tradeshift en wisten hoe vervelend uitgavenbeheer kan zijn.

Vanuit Kopenhagen is Pleo inmiddels uitgebreid naar Londen, Berlijn, Stockholm en Madrid. Meer dan 25.000 bedrijven in zes Europese landen maken inmiddels gebruik van de kaarten. Vooral techbedrijven, maar ook media en consultants, vertelt Bouma.

Belangrijker: Met de (digitale)-debetkaart op zak, kunnen werknemers voortaan kopen wat ze nodig hebben, zonder dat ze het eerst zelf voor moeten schieten. Op uitgaven kunnen restricties worden toegepast. ’45 procent van de Nederlandse bedrijven heeft een volledig overzicht van de uitgaven.” zegt Bouma.

De video Van blinde bezuinigingen naar fundamentele financiële strategie is na registratie gratis te bekijken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond