Deel dit artikel
-

(Emerce TV) ‘Flexibiliteit centraal bij Essentiel Antwerp’

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp is neergestreken in Amerika. Het Antwerpse modelabel opende een dezer dagen een boetiek in de Newyorkse wijk Soho én lanceerde er een webwinkel.

De omzet van Essentiel Antwerp groeide vorig jaar met 250 procent in de VS, mede door verkoop via 120 multimerkenwinkels en warenhuizen in het hele land. Een eigen winkel moet ervoor zorgen dat het modemerk bekender wordt in de VS en daarbuiten.

Het is de tweede poging, want in 2016 moest het eerdere Amerikaanse avontuur worden stopgezet.

Een Amerikaanse webwinkel opzetten is best nog ingewikkeld, volgens Nederlander Lucien Schut van Whataboutdigital, die als adviseur is binnengehaald.Hij vertelt er over in de videocollectie E-Commerce Platforms.”De BTW is niet alleen anders in iedere staat, maar kan zelfs binnen een stad verschillen. Prijzen worden altijd zonder BTW vermeld, pas bij het afrekenen weet je waar de klant woont.”

De webwinkel van Essentiel Antwerp moest sowieso op de schop, want het platform draaide nog op Magento 1, waarvoor geen ondersteuning meer werd geboden. De route waarvoor werd gekozen was er een van Composable Commerce. Daarmee wordt een unieke e-commerce-omgeving bedoeld waarin alle benodigde technologieën zijn gecombineerd. Met de juiste middleware kun je alle datastromen samenvoegen.

“In sommige landen is Essentiel Antwerp een verkooporganisatie, in andere landen een inspirerend merk, je wilt een platform dat flexibiliteit biedt, zodat je snel kunt veranderen. Het IT vraagstuk en het organisatievraagstuk moeten bij elkaar komen. Dat heet dan verandermanagement. Je kan een te grote stap maken door een Ferrari te kopen, daar heb je wel een goede chauffeur voor nodig.”

Het nieuwe systeem draait nog maar enkele weken, ‘maar we zien nu al dat we op SEO gebied successen behalen, maar ook zaken die bijstelling behoeven.”

De video Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond