Deel dit artikel
-

(Emerce TV): Kamera Express blijft internationaal dicht bij huis

Kamera Express wil internationaal ‘dicht bij huis blijven’. Dat zegt dataspecialist Sharif Hussainali in de videocollectie Customer Data. “We merken dat het lastig is om internationaal dezelfde strategie te voeren’.

Het avontuur begint in 1995. In dat jaar wordt Kamera Express officieel als onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Oprichter Peter Merceij werkte daarvoor al meer dan 20 jaar in verschillende fotowinkels. Een kleine garagebox in Capelle aan den IJssel wordt omgetoverd tot winkel. Het zal uitgroeien tot dé plek voor fotografieliefhebbers.

In 1999 is de lancering van kamera-express.nl een feit. Het assortiment blijft groeien en de website wordt in 2003 uitgebreid tot echte, functionele webshop.

Oprichter Merceij gaat in 2009 in overleg met een partner met grootse plannen. Met deze nieuwe partner opent men in 2010 de tweede winkel in Amsterdam. Daarnaast krijgt Kamera Express een nieuw management. Met deze partner zetten we in 2011 onze eerste internationale stap door in Antwerpen de eerste Belgische winkel te openen.

Ook komt er een YouTube-kanaal en organiseert Kamera Express lezingen en evenementen, zoals stadswandelingen begeleid door professionele fotografen.

GM Foto en Foto Gregor in Duitsland sluiten zich aan, en daarnaast ook Photogalerie. Via 14 sites in het Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans wordt de klant benaderd.

Vijftig procent van de verkoop gaat online, de rest via online. “We zien dat grote uitgaven toch vooral in de winkel worden gedaan, maar de dienstverlening wordt via meerdere kanalen goed gewaardeerd. We hebben een NPS van 82.”

Wel geeft Hussainali toe dat de integratie van data ten behoeve van de klantreis lastig is. Het bedrijf heeft nog geen loyalititeisprogramma. De bedoeling is wel om data van de verschillende bedrijfsonderdelen beter te integreren.

De video De data-uitdagingen die je tegenkomt bij een ‘buy & build’-strategie is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

1 Reacties

Kendel - Kendel-photography

Hier heb ik ook mijn camera gekocht, mooi fotografie bedrijf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond