Deel dit artikel
-

Digital Marketing TV: Marketingbureaus ongewis over hun kosten

Veel marketingbureaus uit binnen- en buitenland hebben geen idee waar ze exact kosten aan maken. Winst of verlies overkomt hen. Het is geen afgedwongen resultaat.

Dat is een van de conclusies die softwareleverancier Teamleader trekt uit zijn jaarlijkse Agency Benchmark. Dat is een Europese steekproef onder nu tweehonderd digitale bureaus. Het herhalende onderzoek staat open voor alle belangstellenden.

Renata Renema en Peter Van Wijnaerde van Teamleader geven vandaag context bij dit onderzoek in een interview met Ronald ter Voert op Emerce TV. Het gesprek vindt plaats in de videocollectie over Digital Marketing die net live is.

Renema: “Zestig procent van de bureaus weet wat zijn saleskosten zijn. Maar: veel weten niet waar die kosten naartoe gaan en dat heeft impact op heel veel andere zaken.”

Van Wijnaerde herleidt een ander beeld uit de benchmark. “Als een bedrijf op het niveau van tien à twintig medewerkers komt, zie je een bepaald soort problemen ontstaan. De volgende drempel met groeilijntjes zie je als ze tegen de vijftig medewerkers zitten.”

Slechte financieel besef heeft per definitie impact op de winstgevendheid van een bureau. Wie niet weet waar welke kosten worden gemaakt, kan dat ook niet bijsturen en – bijvoorbeeld – rode cijfers vermijden.

“Timetracking is een kopzorg.”

Het tweetal gaat verder in op de rol die mensen en hun gereedschappen spelen in het efficiënt kunnen draaien van en bureau. Renema: “We zijn geen consultants, maar geven enkel wat best pratices en lichte adviezen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond