Deel dit artikel
-

(Emerce TV) PostNL is duurzaam onderweg

Met maatregelen om meer schone kilometers te rijden door over te stappen op elektrisch vervoer, hernieuwbare brandstoffen te benutten, efficiëntere routes in te richten, lucht uit verpakkingen te krijgen en innovatieve vervoersmiddelen zoals de LEVV (licht elektrische vrachtvoertuigen) in te zetten, werkt PostNL aan een significante CO₂-reductie.

Bij PostNL is duurzaamheid een integraal onderdeel van het gehele bedrijfsproces. Als het gaat om het verminderen van CO2-uitstoot, heeft met name hun logistieke sector een aanzienlijke invloed.

PostNL investeert miljoenen om processen zo snel mogelijk te verduurzamen met als ultieme doel om nagenoeg geen impact meer te maken op het milieu en klimaat. Daarom hebben zij hun doelstellingen vastgelegd bij het Science Based Targets initiative (SBTi). Hiermee voldoen zij aan het Klimaatakkoord van Parijs, zegt Suzanne Debrichy in de videocollectie Sustainable Commerce, die vandaag live gaat.

Ze heeft een achtergrond in commercie en IT, maar maakte bij PostNL al snel de overstap naar duurzaamheid. ‘PostNL is al in 2007 begonnen met een oriëntatie, je moet eerst inzicht hebben in je processen om stappen te ondernemen. We hebben nu 90 procent CO₂-reductie als ambitie voor 2040.’

PostNL wil steden leefbaarder maken door last-mile-delivery opnieuw in te richten met kleinere, elektrische voertuigen. PostNL bundelt al regelmatig zendingen op een stadshub, zodat men in één rit op een duurzame manier kan afleveren bij de ontvanger. PostNL vervangt ook fossiele brandstoffen voor duurzame alternatieven. Zoals hernieuwbare diesel (HVO100).

‘De voertuigen schoner maken ligt voor de hand, maar we kijken ook naar het gebruik van een herbruikbare koffiebeker op sorteercentra.’

Debrichy gelooft dat er straks andere retourstromen ontstaan. ‘Consumenten zullen vaker gebruikte spullen via marktplaatsen aanbieden. Het consument naar consument verkeer moeten we beter ondersteunen. Straks zul je ook steeds vaker apparaten ter reparatie aanbieden. Het idee Nieuw is beter, daar moeten we anders naar kijken.’

De video PostNL is duurzaam onderweg is na registratie gratis te bekijken. Een overzicht van alle video’s vind je hier.

Deel dit bericht

2 Reacties

Seb

Overheid zou al deze partijen moeten verplichten om samen te werken op het gebied van de last-mile. Zowel bezorging op adres als via pakketautomaten.

Ook al rijden PostNL, DHL, DPD etc straks allemaal elektrisch, het blijft bizar dat ze allemaal in dezelfde straten moeten zijn.

Den

Hoe valt het te rijmen dat PostNL voor vervoer van pakketten naar België gebruik maakt van het vliegtuug?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond