Deel dit artikel
-

(Emerce TV): ‘Retailmedia mag geen kermis worden’

Met de start van PLUS Retail Media een jaar geleden biedt supermarkt PLUS leveranciers en fabrikanten de mogelijkheid hun merk onder de aandacht te brengen via onder andere de instore mediakanalen van de winkelketen. Het team is zich nog volop aan het oriënteren, zegt Olivier Fornier in de videoserie Retailmedia.

Olivier Fornier (Roularta Media Nederland, DPG en CS Digital Media) benaderde PLUS met de vraag waarom er nog niets werd gedaan aan retailmedia. Nu leidt hij een team met Floris Slaghek (voorheen Bol.com Retail Media), Olly Broers (voorheen Albert Heijn Media services) en Joris Pelle (voorheen Amazon Ads).

PLUS Retail Media biedt inmiddels verschillende instore mediakanalen aan, zoals digitale schermen, schapcommunicatie, radioboodschappen en sampling. Ook buiten de winkelvloer, in print en online, zijn er mogelijkheden. Daarmee heeft PLUS naar eigen zeggen middelen in alle fasen van de klantreis.

De keten kondigde een jaar geleden ook meteen een selfservice online retail mediaplatform aan. Via dit platform moeten adverteerders efficiënt op zowel PLUS.nl (gesponsorde producten en banners) als buiten PLUS.nl effectieve campagnes kunnen inkopen.

Het potentieel is volgens Fornier groot met ruim 4,5 miljoen bezoekers per week binnen bijna 400 PLUS winkels. En het aantal PLUS winkels groeit de komende periode door de fusie met Coop alleen maar verder.

Het is nu zo geregeld dat PLUS winkels zelf besluiten of ze mee willen doen, “dan profiteren ze ook van de opbrengsten en gaan ze harder voor je lopen”.

Fornier heeft zich een groeiambitie van vijf jaar gesteld, waarin volop wordt getest met innovatieve advertentiemiddelen. Recentelijk nog vloerprojectie. Daar zitten wel beperkingen aan. “Het mag geen kermis worden en merkactivaties van concurrerende merken doen we niet.”

De video De spelregels van Retail Media anno 2024 is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond