Deel dit artikel
-

(Emerce TV) The Schippers Group maakt een digitale transitie

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Het boerenbedrijf lijkt op het eerste gezicht niet de makkelijkste markt om een digitale transitie door te voeren. Toch is het The Schippers Group gelukt. Door niet verkoop op de eerste plaats te zetten, maar advies, vertelt e-commerce manager Ruud Schippers in de videocollectie B2B Digital.

MS Schippers heeft alle producten die veehouders nodig hebben. De webshops van het bedrijf in zeven landen zijn voor de drukke boer ontwikkeld. “Wij maken onderscheid tussen producten zoals laarzen en overalls die je beter gewoon via internet kunt bestellen en oplossingen die meer uitleg vereisten.”

De traditionele accountmanager moest bij Schippers terug de schoolbanken in en gaat nu als adviseur of hygiëne-expert op pad. In de stal haalt de veehouder zijn telefoon uit zijn zak om snel even een bestelling te plaatsen. “Met die app zijn we begonnen toen bleek dat er in stallen vaak geen internet is. Veel boeren schrijven dan op een stukje papier wat ze nodig hebben.”

De introductie van de webshops betekende niet dat boeren meteen ook online zijn gegaan. “Je ziet ook verschillen in landen. In Zuid-Europa lopen ze achter met de adoptie.”

Toch wordt al zestig tot tachtig procent van de omzet online afgehandeld. “Momenteel zijn we nog geen digitale organisatie, maar dat worden we in de nabije toekomst zeker.”

De video The Schippers Group maakt een digitale transitie is na registratie gratis te kijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond