Deel dit artikel
-

(Emerce TV) Traditionele roots, agile toekomst

Een fantastische wereld vol gemak en kennisdeling, waar je als klant nooit meer weg wilt. Zo zag Olaf Gockel, sinds vier jaar sales directeur, de e-commerce droom voor Lekkerland Nederland voor zich.

Wat voor een impact dit zou hebben op organisatieniveau, daar kwam hij gedurende het traject achter. Nu het e-commerceplatform bijna live gaat, deelt hij graag zijn ervaring, lessen en tips in de videocollectie E-Commerce Platforms, bijgestaan door Jurriën Kerstholt, directeur van strategisch partner De Nieuwe Zaak.

Lekkerland biedt retailoplossingen, logistieke diensten op maat en een breed assortiment aan producten in vier Europese landen.. De klanten zijn winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden, branches als petrol, travel (treinstations en luchthavens), foodservice in retail (outlets) en tabak- en gemakzaken.

In 2022 leverden 5400 medewerkers aan ruim 74.000 verkooppunten door heel Europa. De omzet van de groep bedroeg 14,2 miljard euro.

Sinds 2020 maakt Lekkerland zelfs deel uit van de REWE Group, een van de toonaangevende groepen voor food retail en toerisme in Duitsland en Europa.

De groothandel kende een traditionele start en begon klein, zo legt Olaf Gockel uit. Maar op het gebied van e-commerce liep het bedrijf nogal achter. De noodzaak om te digitaliseren werd breed ingezien. “We zagen een soort Hotel California voor ons, waar je niet alleen producten vindt, maar ook de factuurhistorie en uitgebreide productinformatie, een omnigebeuren.’

Die overtuiging was er op directieniveau, maar het kostte nog wel enige moeite om alles in goede banen te leiden. “In het begin zaten we met twintig mensen aan tafel, dat is goed voor het commitment, maar killing voor de snelheid,’ zegt Jurriën Kerstholt van de Nieuwe Zaak. ‘We zijn met een kleinere groep verder gegaan, maar er kwamen ook nog wensen vanuit Belgie en Duitsland bij.’

Nog voor het einde van het jaar moet het nieuwe platform draaien, nog wel eerst met kleine groepen klanten om feedback te kunnen verwerken. Aan de horizon gloort alweer de doorontwikkeling, verzekert Gockel.

De video Lekkerlands e-commerce evolutie: traditionele roots, agile toekomst is na registratie gratis te bekijken. 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond