Deel dit artikel
-

Emexus sms-dienst begonnen voor apotheken

Mobiele dienstverlener Emexus heeft een sms-waarschuwingdienst ontwikkeld voor apotheken. De Service Apotheek is de eerste Nederlandse apotheekketen die de dienst inzet om clienten via sms-berichten te waarschuwen voor alarmerende bijwerkingen van een bepaald geneesmiddel, aldus Emexus. SMS-waarschuwingsdiensten zijn sinds de overheid er een ontwikkelde voor calamaiteiten in opkomst.

De sms-alertdienst maakt onderdeel uit van het zogeheten Predoc Service Pakket, dat verder bestaat uit nieuwsbrieven, advies en gezondheidstests. De door Emexus ontwikkelde dienst is met name bedoeld voor chronisch zieke patiënten.

Het toelatingsbeleid voor nieuwe medicijnen is de afgelopen jaren weliswaar aangescherpt, maar toch zijn volgens de Service Apotheek in die periode vele medicijnen van de markt gehaald vanwege onverwachte bijwerkingen. De sms-dienst helpt de Service Apotheken hun cliënten snel op de hoogte te stellen van ernstige bijwerkingen en de gebruiker te voorzien van deskundige begeleiding en advies. Om gebruik te maken van de gratis dienst kunnen cliënten zich aanmelden bij hun Service Apotheek.

Eerder dit jaar ontwikkelde Emexus al een speciaal waarschuwingssysteem via sms voor het regionaal politiekorps Midden- en West Brabant. Dit sms-alert waarschuwt mensen door middel van een berichtje op de mobiele telefoon zodra een inbreker wordt gesignaleerd. Het systeem is eveneens inzetbaar bij de vermissing van een kind.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond