Deel dit artikel
-

Emotet botnet weer actief

Online beveiliger Check Point Research waarschuwt voor de terugkeer van het Emotet-botnet. Die is opnieuw actief en was in oktober de meest voorkomende malware in Nederland.

Emotet was in de eerste helft van het jaar al het grootste botnet en onderzoekers van Check Point zien nu dat deze opnieuw campagnes met spam verspreidt. Aan het einde van oktober is op die manier een mailcampagne rond het thema Halloween verstuurd.

Emotet staat bekend als een zeer gevaarlijke botnet die gebruikt wordt voor het verspreiden van andere soorten malware – vooral de beruchte Ryuk-ransomware.

Bedrijven moeten uitkijken voor het openen van bijlagen of het klikken op links in mails waarvan ze de afzender niet vertrouwen.

De open-source CPU-mining software XMRig staat wereldwijd wel nog steeds op de tweede plaats. De top drie wordt afgesloten door Trickbot, een dominante trojan voor bankieren, die voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden en functies.

Bij malware voor mobiele toestellen komt Guerilla het vaakst voor. Dat is een trojan voor Android die in erkende applicaties zit ingesloten en valse advertentie-inkomsten voor ontwikkelaars genereert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond