Deel dit artikel
-

Endeit Capital opent investeringsfonds van 107 miljoen

Onder de naam Endeit Capital openen Hubert Deitmers en Joop van den Ende, samen met een aantal internetondernemers, hun tweede investeringsfonds. Meer dan honderd miljoen euro zal in de Benelux en Duitsland worden geïnvesteerd.

Vandaag maakt Endeit de lancering van het tweede fonds bekend. Dat betekent niet dat de acquisitiegesprekken ook nu pas beginnen. Die zijn al zo ver, dat er met twee Nederlandse en drie buitenlandse bedrijven vergevorderde gesprekken worden gevoerd. Namen noemt Hubert Deitmers niet.

Hubert Deitmers: “Ondanks de razendsnelle internetontwikkelingen in de afgelopen jaren, staan wij echt pas aan het begin van de digitale evolutie. Een mooi voorbeeld is dat in de Nederlandse retail nog maar zo’n vijf procent online wordt verkocht, exclusief reizen en tickets, terwijl er toch al vele grote online spelers actief zijn. Ik voorzie dat dit percentage in de komende drie tot vier jaar op zijn minst gaat verdubbelen.”

“Maar ook vele andere sectoren zullen ‘gedisrupt’ worden onder invloed van ontwikkelingen als de digitalisering van het onderwijs, de digitalisering in de financiële wereld en een toename van het aantal online toepassingen op medisch gebied.”

“Onze kennis ligt bij ontwrichting van sectoren. het begeleiden van ondernemers met onze ervaring en het internationaliseren van bedrijven.”

Dat heeft bedrijven uit het eerste fonds kennelijk dermate positief aangesproken dat een aantal van hen investeerder is geworden in Endeit Fund II. Onder hen: de oprichters van Eyeworks, Metrixlab, Drukwerkdeal en Improve Digital.

De scouts richten hun aandacht voornamelijk op bedrijven die de potentie hebben uit te groeien tot een grote Europese speler of zelfs op de wereldmarkt.

In het eerste fonds is groeikapitaal verstrekt aan twintig bedrijven, die op hun beurt in totaal 27 bedrijven kochten om hun eigen kennis en kunde te versterken. De omzet van deze twintig ondernemingen groeide tijdens de tijd dat Endeit Capital een aandeelhouder was van 235 miljoen naar 825 miljoen euro. Van die twintig zijn er nog vijf in portefeuille: Unruly, Smartclip. Spil Games, Picturae en Quadia.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonar Wolters

Erg mooi dat de ondernemers waarin geinvesteerd is nu participeren in dit fonds; teken dat Endeit echt iets goed doet.

Ik neem dat hun focus steeds groei kapitaal verstrekking is?

Jelle

Focus op de langere termijn en het ondersteunen van ambitieuze ondernemers… Chapeau!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond