Deel dit artikel
-

Endeit Capital stapt in online businesscoach

Investeerder Endeit Capital leidt een investeringsronde in online businesscoach Sharpist uit Duitsland. Met twintig miljoen euro wil het zijn Europese bereik vergroten en portfolio verbeteren.

Vanochtend maakt Sharpist uit Berlijn bekend het twintig miljoen euro ophaalt in een Series A-ronde onder leiding van Endeit Capital en Capnamic (pitchdeck). Verder participeren geselecteerde business angels, waaronder de voormalige VP Workplace (Google/Meta) Julien Codorniou, Porsche Ventures (venture capital unit van Sharpists klant Porsche) en de bestaande investeerders Vorwerk Ventures en btov Partners.

Sharpist voorziet ondernemingen met 250 of meer medewerkers van persoonlijke businesscoaches. Er zijn meer dan duizend coaches aan het platform verbonden. Zij houden persoonlijke, private sessies via mobiel of web. In aanvulling op de communicatie krijgt de werknemer tussen de sessies door persoonlijke teksten en video’s ter inspiratie opgestuurd.

“We verdiepen ons al langer in het domein van edutech en zochten een link met personal coaching. Dat is niet makkelijk te kopiëren en past in deze tijd van online werken, een overspannen arbeidsmarkt en enterprises die talent willen vasthouden”, legt Martijn Hamannn van Endeit uit. “Dit is een markt van driehonderd miljard euro”, die nog erg versplinterd is.

Sharpist wil de focus houden op coaching en daarmee internationaliseren. Ook naar Nederland. “Ze zitten al in dertig landen, maar je kunt een dienst beter neerzetten als je ter plekke mensen hebt.” Dat is de reden dat er lokale servicekantoren zullen worden opgezet. “Verder gaat er veel geld naar productontwikkeling.”

Tot de klanten behoren bedrijven als STRABAG, Franke, Otto Group, Zalando, Metro en BASF.

Endeit Capital opende in het voorjaar van 2021 een nieuw fonds met daarin 250 miljoen euro. Dat wordt geïnvesteerd in bedrijven uit Nederland, Duitsland en Zweden.

Foto: mini malist (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond