Deel dit artikel
-

Endeit investeert in mobiele kassa Gastrofix

Samen met de Duitse Radeberger Group investeert Endeit vijftien miljoen euro in Gastrofix, ontwikkelaar van een cloudgebaseerd mobiel kassasysteem voor gastronomische bedrijven.

Gastrofix uit Berlijn gebruikt het groeigeld om in binnen- en buitenland te kunnen groeien. De meeste restaurants en hotels werken nog met relatief oude, offline kassasystemen. Die apparaten vervullen niet de functie van datahub met analysemogelijkheden die moderne ondernemers tot nut kunnen zijn.

“Je kunt koppelingen maken met zaken als personeelsbestand, voorraadbeheer en boekhouding”, aldus Martijn Hamann van Endeit. “Er zijn inderdaad meer mobiele PoS-systemen, maar die zijn generiek. Gastrofix werkt louter voor restaurants en hotels, snapt hun behoeftes heel goed en past zijn software daar ook op aan.”

Behalve de groeikansen en diepe marktkennis slaat Hamann ook aan op de technische robuustheid van het systeem. “Het is cloudgebaseerd en is onderdeel van bedrijfskritische processen. Het mag niet falen. Dit systeem is zo stevig dat het zelfs in een gepantserde kelder drie meter onder de grond feilloos werkt.”

Co-investeerder Radeberger in deze ronde, die in februari instapte met acht miljoen euro, is Duitslands grootste private bierbrouwgroep. Dat kan zijn netwerk met de horeca inbrengen. Daarnaast zoekt het aansluiting tot exploitanten van ketens op stations en luchthavens.

Het groeigeld wil Gastrofix gebruiken om verder te internationaliseren en de activiteiten in Frankrijk, Nederland en Scandinavië uit te bouwen.

Tot de concurrenten behoren partijen als Touchbistro en Lightspeed, in Nederland bekend als de koper van toenmalig SEOshop.

Endeit Capital sloot in januari 2016 zijn tweede investeringsfonds. Dat heeft een omvang van 125 miljoen euro, dat grotendeels in Nederland en Duitsland wordt belegd. Recentelijk nam het belangen in Blis uit Engeland, Roamler, Real Impact Analytics uit België en verkocht het Contorion uit Duitsland.

In de eerste grote investeringsronde werkte Gastrofix met Entrée Capital.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond