Deel dit artikel
-

Endeit investeert in telecomananalyticus

Endeit Capital neemt deel aan een investeringsronde van twaalf miljoen euro in Real Impact Analytics.

Het bedrijf uit Brussel schreef in februari via zijn blog een soort publieke pitch uit. Het bericht vertelde kort wie het bedrijf is, wat ze doen en dat het tussen de acht en tien miljoen euro groeigeld zoekt.

Dat leidde ertoe dat de analyticsspecialist vanochtend bekendmaakt dat het twaalf miljoen euro ophaalt bij Fortino Capital, Endeit Capital en Gimv; allen uit België en Nederland.

Real Impact Analytics is een bedrijf dat apps ontwikkelt die big data kunnen genereren uit meerdere databronnen, daar analyses op kan doen en aanbevelingen en prioriteiten mee kan maken. Dat doet het specifiek voor de telecomindustrie en dan ook nog eens voor opkomende markten.

Tot de klanten behoren MTN, Airtel, Telefónica, Orange en op de thuismarkt is dat Proximus. Zij betalen een eenmalige set-upvergoeding een jaarlijks terugkerend bedrag voor het gebruik en de ontwikkeling van de apps.

Sinds de lancering van 2012 verdubbelt de omzet jaar op jaar, evenals het aantal medewerkers. Het nieuw aangetrokken groeigeld wordt gebruikt om die steile groeicurve vast te houden. De Belgen zeggen de concurrentie te zoeken met SAS en IBM.

Foto: yenkassa (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond