Deel dit artikel
-

Endeit stapt in horlogehandel Chronext

Endeit Capital investeert samen met Octopus Ventures, Partech en Capnamic 28 miljoen euro in de Zwitserse scale-up Chronext, een internationale online marktplaats voor de handel in luxe horloges.

Met het nieuwe groeigeld willen de ondernemers uit Zwitserland hun activiteiten uitbreiden naar Azië en Amerika. Sinds de oprichting in 2013 heeft Chronext 42 miljoen euro durfkapitaal opgehaald.

Het is niet bekend tegen welke waardering de partijen investeren.

Chronext groeide naar eigen zeggen met 230 procent in de afgelopen drie jaar. Ook voor de komende jaren verwachten oprichters Philipp Man en Ludwig Wurlitzer sterke groei.

Het bedrijf exploiteert een handelssite voor het kopen, verkopen en onderhouden van zowel nieuwe luxehorloges als reeds gedragen. De transacties verkopen veilig in een gecontroleerde omgeving en de prijsvorming heet transparant. Behalve een internationale website heeft Chronext ook een aantal flagshipstores. Deze bevinden zich in Zug (Zwitserland), München, Keulen en Londen. Met het nieuwe groeigeld kunnen ze ook winkels overwegen in wereldsteden in de VS en Azië.

De wereldwijde markt voor luxehorloges is goed voor een omzet van naar schatting honderd miljard dollar per jaar. De online verkoop maakt daar vijf procent van uit. Vanwege de expertise van Man en Wurlitzer helpen ze gevestide grote merken bij het ontwikkelen van hun digitale en omni-channel strategieën.

Chronext kan op zijn vakgebied concurreren met Catawiki.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond