Deel dit artikel
-

Endeit verkoopt belang Duitse industriële webwinkel

Veel eerder dan gebruikelijk doet investeerder Endeit zijn belang in de industriële webwinkel Contorion.de van de hand. Een half jaar na de investering klopt industrieel materiaalleverancier Hoffmann Group aan met een bod dat eigenaren en management niet willen weerstaan.

Zojuist maakte Endeit bekend dat portfoliobedrijf Contorion is verkocht aan Hoffmann Group. Hoeveel geld met de transactie gemoeid is, houden de partijen voor zich. Contorion boekte in 2016 een omzetverdubbeling en boekte in de eerste zes maanden van 2017 een omzet van twintig miljoen. Bij gangbare multiples kan de overnamesom makkelijk boven de honderd miljoen euro liggen.

“Hoffmann Group is een familiebedrijf uit München dat al generaties meegaat. Ze leveren werktuigen in de industrie en passen in dit zin uitstekend bij Contorion. Het is een puur Duitse overname met internationaal bereik”, aldus Martijn Hamann, partner bij Endeit Capital. De partijen vullen elkaar uitstekend aan, omdat de start-up een pure online focus heeft en het familiebedrijf vanuit zijn historie is gebouwd op offline netwerken.

Tot de andere verkopende partijen behoren Project-A Ventures, Bauer Ventures, Klöckner Ventures en een aantal angel investors. Endeit was de enige buitenlandse investeerder die afgelopen herfst meedeed in de toenmalige investeringsronde. Het fonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers is al meerdere jaren zeer actief bezig op de Duitse markt.

Hamann: “We zijn verheugd en trots op het team van Contorion dat zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot meest innovatieve en leidende online order platform voor vakwerkers in Duitsland, de ruggengraat van de Europese economie. Business Intelligence in combinatie met b2b-commerce is één van Endeit Capitals kernaandachtsgebieden. We verwachten in de nabije toekomst nieuwe investeringen te doen in dat segment.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond