Deel dit artikel
-

Endemol neemt belang in gamesontwikkelaar Plumbee (update)

De Nederlandse producent Endemol telt 13 miljoen dollar neer voor een belang in Plumbee, een bedrijf op het gebied van sociale casinogames. De startup van Raf Keustermans, Gerald Tan en Jodi Moran heeft 1 miljoen maandelijkse gebruikers.

De investering, waarin ook de oude investeerder Idinvest Partners deelneemt, lijkt vooralsnog los te staan van de nieuwe Nederlandse regels voor online gokken die begin 2015 worden ingevoerd. Plumbee is namelijk gevestigd in Londen en is al geruime tijd actief op Facebook. Daar is het bedrijf met circa 50 medewerkers onder meer verantwoordelijk voor het spel Mirrorball Slots.

Plumbee gaat met name sociale games ontwikkelen voor de televisieshows van Endemol, meldt Digital TV Europe. Endemol zelf maakte al toepassingen voor het tweede scherm voor Big Brother en The Money Drop.

De Belgische CEO Raf Keustermans vertoeft ook al wat langer in Londen en was in het verleden betrokken bij gamesplatform Pogo.com en Playfish.

De startup heeft al eens 2,8 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Met de investering van Endemol wordt de startup nu gewaardeerd op veertig miljoen.

In een eerdere versie werd ten onrechte gesproken van een overname. Hoe groot het belang is van Endemol in Plumbee is niet bekend gemaakt.

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond