Deel dit artikel
-

Endemol krijgt digitale rechten Rolling Stones-jubileum

Endemol verwerft samen met concertorganisator Dainty Group de digitale rechten van de komende Rolling Stones-toernee 50 and Counting. Om het 50-jarig jubileum van de band te vieren, zullen Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood vier avonden optreden.

De Rolling Stones staan eind november twee avonden in de O2 Arena in Londen. Half december volgen nog twee optredens in de Amerikaanse stad Newark, vlak bij New York. Het afsluitende optreden in de Prudential Center onder de noemer One More Night wordt live uitgezonden door media- en entertainmentbedrijf WWE, bekend van worstelwedstrijden. De telecast kan alleen tegen betaling worden bekeken.

Wat Endemol precies gaat doen en wat de rechten precies inhouden – het persbericht spreekt van ‘co-beheer’- wil directeur Laurens Drillich nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat Endemol Engeland en Endemol Nederland de producties voor zijn rekening mogen nemen en dat interactiviteit een van de belangrijkste kernmerken wordt.

Een door Brett Morgen geregiseerde documentaire Crossfire Hurricane gaat 18 oktober in première op het London Film Festival en is in november te zien op BBC2.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond