Deel dit artikel
-

Eneco komt met Verspillingschecker

Eneco en Toon lanceren een nieuwe dienst waarmee energieverspilling in huis makkelijk kan worden opgespoord en aangepakt, de zogeheten Verspillingschecker.

Zo kan Eneco zijn gebruikers vertellen of de koelkast onnodig veel stroom verbruikt of dat de wasmachine niet zo zuinig is als het energielabel zegt.

Nadat een klant toestemming geeft voor de dienst analyseert de Verspillingschecker via de data van slimme thermostaat Toon de patronen in het dagelijkse energieverbruik. Dat levert een specifieke ‘vingerafdruk’ per apparaat op: zo herkent de Verspillingschecker de verbruikspatronen van bijvoorbeeld koelkasten, televisies en wasmachines.

Met behulp van een aantal controlevragen zet de app dat verbruik vervolgens af tegen de norm voor dat apparaat en tegen het verbruik van vergelijkbare huishoudens. Als blijkt dat je onnodig energie verspilt, geeft de app persoonlijk advies om verdere verspilling te voorkomen.

De dienst zal in de toekomst steeds meer apparaten en situaties herkennen, belooft Eneco.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mieke

Het abonnement dat je moet betalen voor TOON is ook verspilling, evenals dat je bij Eneco vaak duurder uit bent in afname van energie dan bij veel andere energieleveranciers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond