Deel dit artikel
-

Eneco steekt 100 miljoen euro in energie innovatie

Eneco Groep start met een nieuw onderdeel dat zich volledig richt op innovatieve energieprojecten, partnerships en samenwerking met energie-startups. Met de oprichting van het onderdeel Eneco Innovation & Ventures wil het bedrijf de overgang naar een duurzame energievoorziening versnellen.

Het onderdeel wordt onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking met jonge partnerbedrijven als Nerdalize, Peeeks en Startupbootcamp starter Sustainer Homes en de internationale lancering van slimme thermostaat Toon met partner Quby.

Eind juni nam Eneco al een belang in de Delftse startup Peeeks. Die heeft een systeem ontwikkeld dat aan de gebruikerskant volautomatisch en intelligent apparatuur aan of uit te kan schakelen op basis van real-time analyses van de actuele energieprijzen.

Er zijn nu al 200.000 huishoudens die zelf stroom opwekken met zonnepanelen en iedere dag komen er honderden bij. Tegelijkertijd kookt, doucht en rijdt een snel groeiend aantal Nederlanders op elektriciteit in plaats van op gas of benzine. En introduceren nieuwe spelers als Tesla een batterij waarmee je overtollige zonnestroom op kunt slaan. ‘De snelle opmars van technologie versterkt de kansen voor onze missie, duurzame energie voor iedereen’, zegt CEO Jeroen de Haas. ‘Daarom gaan we meer tempo maken om die kansen te benutten en de energietransitie te versnellen, met technologie als grote aanjager.

Hans Valk krijgt de leiding geeft over nieuwe project. Eneco verwacht de komende jaren zo’n 100 miljoen euro in innovatie en startups te investeren. ‘We zijn daarbij realistisch: lang niet alle initiatieven zullen de eindstreep halen. Maar de initiatieven die dat wel doen, zullen voor onze klanten en voor de energietransitie absoluut het verschil maken’, aldus Valk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond