Deel dit artikel
-

Energie besparen is de belangrijkste reden om te kiezen voor Smart Home oplossingen

Energie besparen is de nummer één reden om voor Smart Home producten te kiezen. Tot 2023 was ‘gemak’ de voornaamste reden, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Daarnaast is ‘kosten besparen’ ook sterk toegenomen, 34 procent van de respondenten geeft aan dat dit de reden is om voor Smart Home producten te kiezen.

De populariteit en bekendheid van Smart Home stijgt nog altijd. Vorig jaar was 72 procent van de consumenten bekend met de term “Smart Home”, inmiddels is dit 75 procent, drie op de vier mensen. Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking is geïnteresseerd in Smart Home, maar liefst 4,9 miljoen Nederlands heeft ook daadwerkelijke interesse om Smart Home oplossingen aan te schaffen

De verwachte aanschafkosten voor Smart Home producten zijn een minder groot bezwaar in vergelijking met voorgaande jaren, terwijl privacy en mogelijk verkeerd gebruik door derden nu vaker wordt genoemd. 57 procent van de respondenten geeft aan dat zij zich zorgen maken om hun privacy, dit is al jaren de nummer 1 barrière om Smart Home producten te kopen voor Nederlandse consumenten

Smart Energy heeft potentieel om verder te groeien, een op de vijf consumenten geeft aan de komende jaren te gaan investeren in Smart Energy, gevolgd door klein huishoudelijke producten en beveiligingsproducten.

Slimme verlichting en grote huishoudelijke apparaten laten een toename zien in het bezit onder Nederlandse huishoudens ten opzichte van 2022. Er is een significante stijging in slimme verlichting (van 30 naar 35 procent) en grote huishoudelijke apparaten, met name slimme vaatwassers van 19 naar 23 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond