Deel dit artikel
-

Energiebedrijf haalt site offline na last onder dwangsom

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft wederom drie energiebedrijven op de vingers getikt, omdat zij de informatie voor consumenten op hun website niet op orde hadden. De toezichthouder heeft een last onder dwangsom opgelegd. Een van de bedrijven Gewoon Energie heeft daarop de site geheel verwijderd.

Eind vorig jaar had ACM met de energiesector afgesproken dat zij hun informatie in lijn zouden brengen met de regels. In dat kader zijn eerder vier en nu drie energiebedrijven op de vingers getikt, waaronder Partner Energie alias Gewoon Energie en Flexenergie, die opereert als Energieflex.

ACM heeft geconstateerd dat Gewoon Energie consumenten niet duidelijk informeerde over het feit dat het bedrijf optreedt als wederverkoper voor energieleverancier Anode. Bovendien gaf het bedrijf onjuiste en onduidelijke informatie over de bedenktijd die consumenten hebben als ze een contract afsluiten.

Energieflex was onduidelijk over de netbeheerkosten die alle consumenten moeten betalen. Het bedrijf informeerde daarnaast niet duidelijk over de bedenktermijn. Tot slot voldeed hun rekenmodule niet aan het zogenaamde Aanbod op Maat, waarmee consumenten kunnen berekenen wat ze gaan betalen op basis van hun verbruik.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond