Deel dit artikel
-

Energiebedrijven laten vergelijkers links liggen

De meeste energiebedrijven laten de online vergelijkingssites links liggen. Ze hebben de consument niets te bieden.

Vaste contracten van een of drie jaar voor stroom en gas zijn praktisch nergens meer te vinden bij online vergelijkers. Sommige energiebedrijven staan helemaal niet op de sites die doorgaans miljoenen nieuwe klanten opleveren. Een rondgang langs Energievergelijker.nl, Independer en Overstappen.nl laat dat zien. Het ANP signaleert hetzelfde.

Het persbureau stelt dat de energiebedrijven die nog op de online vergelijkers staan enkel nog zogeheten modelcontracten aanbieden. Dat zijn contracten met variabelen prijzen en voor onbepaalde tijd. Een gemiddeld gezin mag volgens de sites rekenen op een factuur richting de vijfduizend euro voor een jaar stroom en gas.

Bij Gaslicht.com valt op dat het extra ruimte op zijn site inricht voor de verkoop van zonnepanelen.

Een reden voor de energieleveranciers om hun online zichtbaarheid te verlagen, ligt in het feit dat ze bezig zijn met nieuwe contracten voor bestaande klanten.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Will Eisinga

Elke dag in de plus op de energierekening. Mijn Zon op dak produceert 33 kWh per dag. Verbruik is 3 kWh. 30 kWh levert elke dag 10 euro op. 300 euro in de maand. Ik heb al 10 jaar geen gas.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond