Deel dit artikel
-

EnergieFlex claimt primeur met prepaid-energie

Het Nederlandse EnergieFlex zegt de eerste aanbieder van prepaid-energie te zijn. Daarbij kunnen klanten zelf kunnen bepalen hoeveel energie ze kopen en elke maand hun tegoed opwaarderen. Hiermee behoort de ingewikkelde eindafrekening tot het verleden.

EnergieFlex richt zich voornamelijk op gezinnen die financieel minder draagkrachtig zijn, studenten, expats en mensen die hun energieverbruik beter willen monitoren. Ook klanten die bij andere energieleveranciers zijn afgesloten, komen in aanmerking. In mei stapte zeven procent van alle overstappers van Energieleveranciers.nl over naar EnergieFlex.

In Amerika en Engeland bestaat prepaid-energie al langer. In Engeland maken er bijvoorbeeld zeven miljoen klanten gebruik van. Voor Nederland is het een nieuw fenomeen. EnergieFlex maakt gebruik van de slimme meter, waardoor op afstand precies te zien is hoeveel energie iemand verbruikt heeft. Voor klanten die er geen hebben, vraagt het bedrijf zelf een slimme meter aan.

EnergieFlex zegt geen kredietcheck te doen en vraagt slechts een lage waarborgsom ter hoogte van een maand energie. De klant koopt voor dertig dagen stroom en gas en als dat tegoed op is, stuurt EnergieFlex SMS’jes en e-mails om de klant erop te wijzen dat hij zijn tegoed moet opwaarderen. Tijdelijk rood staan mag, maar na dertig dagen kan de energie worden afgesloten. Het risico van wanbetalers is afgedekt doordat de waarborgsom van gemiddeld honderdvijftig euro de levering van dertig dagen energie dekt. Opwaarderen kan via internet en binnenkort ook bij supermarkten door middel van een voucher.

Deel dit bericht

3 Reacties

EVDP

Eindelijk! Prepaid energie is het enige goede wat de leveranciers nog kunnen doen en het is idioot dat het zo lang heeft geduurd. Vooruit betalen doen we immers al allemaal via de termijnfactuur.

Dat kan je onmogelijk prepaid noemen. Nu dus echt prepaid. Overal om ons heen gebeurt het. In Belgie bestaat het ook al jaren. Met een Budget meter wordt daar door de netbeheerder energie geleverd. In Afrika, Zuid Amerika en Azie is het heel normaal.

Succes!

Michelle

Innovatief is EnergieFlex voor Nederlandse begrippen zeker. Toch zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen.

EnergieFlex voert wel degelijk een kredietcheck uit om te bepalen of een nieuwe klant een risico vormt. Bij prepaid energie wordt óók een borg gevraagd aan klanten die geen risico vormen. Deze borg bedraagt €150 voor klanten met een gemiddeld energieverbruik, wat ongeveer gelijk is aan het maandelijkse voorschotbedrag. Ook huishoudens met een lager verbruik dan gemiddeld moeten € 150 borg betalen. Heeft een klant een hoger energieverbruik, dan kan de borg hoger uitvallen. Voor meer informatie over de borg die EnergieFlex vraagt: http://blog.energieleveranciers.nl/leverancier-uitgelicht-energieflex-levert-prepaid-energie/

Daarnaast moeten nieuwe klanten die nog geen slimme meter hebben, € 72,60 betalen voor de plaatsing van zo’n slimme meter. Dit terwijl de landelijke uitrol van de slimme meter op 1 januari 2015 start – dan worden de slimme meters gratis geïnstalleerd.

onlineenergievergelijker

Met nieuwere keuzes / opties betekend niet dat het ook voordeliger / makkelijker voor de consument wordt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond