Deel dit artikel
-

Entopic valt in handen van Intracto Group

Entopic, één van de grootste Nederlandse contentbureaus, wordt onderdeel van Intracto Group, dat bezig is met een rebranding tot iO. De oprichters verlaten hun bedrijf.

De partijen maken de overname vanochtend bekend. Financiële details bij de transactie worden niet bekendgemaakt.

Entopic is een bedrijf uit Amsterdam met 75 werknemers, in 2000 opgericht door onder meer de huidig directeuren Theo Hylkema en Hans Postma. Na de overgang naar iO verlaten zij hun geesteskind. Het management komt in handen van Danny van Steijn, Eelko Wester en Jeroen Zwarthoed.

Het bureau specialiseerde zich in contentmanagement en webredactie toen dat de markt daarvoor nog maar amper bestond. De ondernemers hebben Entopic door vraag vanuit grote bedrijven en overheden zien groeien tot een miljoenenbusiness.

Hylkema: “We zien bij onze klanten de vraag groeien naar een bedrijf dat naast content meerdere expertises kan leveren en adviseren. Om die reden werken we de laatste jaren al steeds meer samen met andere bureaus, die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld technologie of marketing. iO bundelt specialismen, waardoor klanten alle diensten onder één dak kunnen afnemen. Wij krijgen daardoor de mogelijkheid onze klanten veel beter te bedienen.”

iO voegt Entopic toe aan zijn tak in Amsterdam. De bedrijven die daar onder vallen, verenigen zich binnenkort op één bedrijfslocatie. Die wordt aangeduid met de term campus. Tot de campus Amsterdam behoren onder meer Booming, GUC Agency, Orangedotcom en Zoekhelden.

De bedrijvengroep uit het Vlaamse Herentals bundelt per locatie verschillende digitale expertise. Naar believen kunnen specialisten van andere locaties worden ingevlogen. Op die manier wil net een brede waaier diensten kunnen bieden, niet enkel in België en Nederland, maar ook in Denemarken en Zweden.

Intracto Group zette eind zomer 2021 een rebranding in richting iO, een proces dat rond de zomer van 2022 kan zijn afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond