Deel dit artikel
-

Erasmus Universiteit daagt Studocu om copyrights

De Erasmus Universiteit Rotterdam vraagt de rechter om zich uit te spreken over de vraag of Studocu inbreuk maakt op intellectueel eigendom van de universiteit.

Studocu, in Nederland bekend als Studeersnel.nl, biedt digitaal onderdak aan syllabi, werkboeken en opdrachten die zijn geschreven voor medewerkers van de Rotterdamse instelling. Daar rust auteursrecht op en zonder toestemming mag niemand dat zomaar herpubliceren. En dat is exact wat er in de ogen van de EUR gebeurt.

Daarom daagt deze Studocu voor de rechter, achterhaalde nieuwssite Silicon Canals. Dat schetst verder de achtergrond van het aangeklaagde bedrijf en de mogelijke internationale implicaties van een rechterlijke uitspraak indien ongunstig.

Studeersnel.nl is een site waar studenten en studiemateriaal en aantekeningen uitwisselen. Het bedrijf stelt in zijn algemeen voorwaarden dat uploaders het platform binnen de wettelijke grenzen moeten gebruiken (artikel 9). De rechter zal onderzoeken of het bedrijf voldoende handhaaft.

Van de EUR staat materiaal van meer dan tweeduizend vakken en 45 studies online.

Studocu heeft vijftig miljoen studenten die gebruik maken van zijn diensten.

Foto: Rob Oo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond