Deel dit artikel
-

Erasmus Universiteit Rotterdam opent Immersive Tech Space

Een dezer dagen is officieel de Immersive Tech Space geopend, als onderdeel van Erasmus Data Collaboratory, op campus Woudestein van Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze ruimte voor immersieve technologieën brengt EUR-wetenschappers, studenten, ondersteunend personeel en professionals uit het bedrijfsleven en de overheid samen.

Immersive tech is een verzamelnaam voor technologieën waarmee iemand in een ervaring wordt ‘ondergedompeld’, doordat verschillende zintuigen worden aangesproken. Virtual reality (VR), augmented reality (AR) en mixed reality (MR) zijn verschijningsvormen van immersive tech.

In de Immersive Tech Space op campus Woudestein kunnen mensen met hulp van experts op het gebied van immersieve technologie en gamification samenwerken, experimenteren en informatie visualiseren. Deze ruimte is bedoeld voor educatie, onderzoek en het leggen van verbindingen tussen verschillende vakgebieden met behulp van immersieve technologieën zoals VR, AR, MR en holografie.

Deze nieuwe technologieën helpen om concepten beter te begrijpen, andere perspectieven te omarmen en tot nieuwe soorten samenwerkingen te komen, die innovatie stimuleren en hiermee maatschappelijke impact creëren.

De Immersive Tech Space is onderdeel van het Erasmus Data Collaboratory en gevestigd in het Polak gebouw op EUR-campus Woudestein. De Data Collaboratory is een van de Houses of AI, zoals geïnitieerd en ondersteund door de Convergentie van Universiteiten. Deze hub is een innovatieve thuisbasis voor initiatieven rond data, AI en immersieve technologieën aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond