Deel dit artikel
-

Ericsson en Western Union in m-commerce

Ericsson wil een belangrijke speler worden in m-commerce. Dat heeft CEO Hans Vestberg vorige week verklaard. Er is een samenwerking met Western Union aangekondigd.

Het Zweedse bedrijf, dat zich onlangs heeft losgerukt van Sony, ontleent 37 procent van zijn inkomsten aan diensten. Tot dusverre richt de onderneming zich vooral op de mobiele infrastructuur, een terrein waarop ook bedrijven als Alcatel-Lucent, Nokia Siemens Networks, Huawei Technologies en ZTE actief zich begeven.

Samen met Western Union, bekend van deviezentransacties en internationale betalingen. wil men nu een de markt voor m-commerce zien te veroveren. Die wordt geschat op 800 miljard dollar in 2016.

Beide bedrijven gaan om te beginnen hun IT platforms integreren, met aan de ene kant het Western Union Mobile Money Transfer netwerk en aan de andere kant de reed bestaande M-Commerce oplossingen van Ericsson, waaronder het Wallet Platform en Ericsson Converged Wallet. Western Union zit nu zo’n jaar of vier in de mobiele betalingen.

De komende jaren wil men tot een ‘strategische samenwerking’ zien te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond