Deel dit artikel
-

Ericsson: 1,5 miljard 5G-abonnementen in 2024

5G zal tegen het einde van 2024 meer dan 40 procent van de wereldbevolking beslaan. Ook zijn er naar verwachting 1,5 miljard 5G-abonnementen voor versterkte mobiel breedband eind 2024.

Dat staat in het Ericsson Mobility Report. Belangrijke drijfveren voor het inzetten van 5G zijn een hogere netwerkcapaciteit en lagere kosten per gigabyte.

Noord-Amerika en Noordoost-Azië lopen naar verwachting voorop in de 5G-adoptie. Van alle mobiele abonnementen in de VS zal tegen het einde van 2024 55 procent 5G-abonnementen zijn. In Noordoost-Azië is de prognose met meer dan 43 procent vergelijkbaar. Verwacht wordt dat 5G in West-Europa tegen het einde van 2024 ongeveer 30 procent van de mobiele abonnementen voor zijn rekening neemt.

Het mobiele dataverkeer in het derde kwartaal van 2018 is ten opzichte van vorig jaar met bijna 79 procent gegroeid. Het toegenomen dataverkeer per smartphone in Noordoost-Azië – voornamelijk in China – heeft het wereldwijde cijfer aanzienlijk verhoogd. Met een toename van dataverkeer per smartphone zo rond de 140 procent tussen eind 2017 en eind 2018, heeft de regio het op één na hoogste dataverkeer per smartphone met 7,3 gigabytes per maand.

Noord-Amerika heeft nog steeds het meeste dataverkeer per smartphone. Aan het einde van dit jaar komt dat neer op 8,6 gigabyte per maand, vergelijkbaar met maandelijks meer dan 12 uur HD-video’s streamen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pietro Mas

Nieuwe technologie wordt doorgedrukt zonder veiligheidstesten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond