Deel dit artikel
-

Ericsson en Vodafone testen 26 GHz frequentie

Ericsson en Vodafone hebben als eerste in Nederland een 5G-test uitgevoerd met de 26 GHz frequentie in een commerciële omgeving. Dat is de frequentie Nederland over enkele jaren hoopt te gebruiken voor 5G.

In de 5G Hub in Eindhoven werken Ericsson en Vodafone met andere organisaties samen aan toepassingen die grote datacapaciteit vragen.

De test met de 26GHz frequentie vond afgelopen week plaats met Dutch Rose Media, expert in Augmented Reality-toepassingen.

In de demo werden meerdere personen via een AR-toepassing gelijktijdig op een podium geprojecteerd als een soort hologram, waardoor het leek alsof ze zich daar echt bevonden. Zo’n 3D-toepassing verbruikt enorm veel data.

Dutch Rose Media zet als AR-specialist vol in op 3D. Binnen het programma van de 5G Hub ‘the Future of Entertainment’ focussen zij zich op shows met meerdere personen die gebruik maken van de 3D-techniek ‘volumetric video’.

Hoewel 5G een zendtechniek is die ook op de bestaande frequentiebanden voor 2G, 3G en 4G gebruikt kan worden, zijn door de Europese Unie drie voorkeursfrequenties voor 5G aangewezen: 700 megahertz, 3,5 gigahertz en 26 gigahertz.

De frequenties voor 5G worden nu nog gebruikt voor andere toepassingen. Zo wordt de 3,5 gigahertz-frequentie in het noorden van Nederland nog gebruikt door Defensie en voor satellietcommunicatie. De 26 gigahertz-band wordt gebruikt voor straalverbindingen. Het antennebereik bedraagt maar enkele meters.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond