Deel dit artikel
-

Erik de Zwart in online reclamehandel

Erik de Zwart is een van de investeerders die een belang nemen in MediaScience, een nieuw bedrijf voor automatic trading.

MediaScience trekt nieuw kapitaal aan om de groei te versnellen. René Zeedijk, een van de die oprichters van het bedrijf, zegt: “Daarnaast willen we op korte termijn, zeker binnen een jaar, ook buiten Nederland activiteiten gaan ontplooien. Verkeer inkopen in het buitenland kan nu natuurlikj al, maar we willen uiteindelijk lokaal specialisme opbouwen, met kennis en kunde ter plaatse.”

Om die groei te faciliteren steken twee investeringsbedrijven geld in MediaScience: Media & More van Erik de Zwart en Marc Nanning en Airtime Partners. Laatstgenoemde is het vehikel van Frank Caris en Klaas Bottema. Zij verkochten hun bedrijf Yes Telecom in 2010 aan KPN. Bottema verkocht eerder, in 2001, zijn retailketen Let’s Talk aan Orange.

Over het bedrag en de verdeling van het eigendom doet MediaScience geen uitspraken.

Het technologiebedrijf exploiteert technologie om op geautomatiseerde wijze reclameruimte voor mediabureaus en adverteerders in te kopen bij uitgevers. Dit verschijnsel, automatic trading, is in werking te vergelijken met Google AdWords, maar richt zich enkel op display advertising. De gebruikte technologie is Mediamap, “maar we ontwikkelen ook eigen systemen. Ook daar gebruiken we de investering voor.”

Het bedrijf heeft al enkele grote klanten, maar wil de namen niet noemen. Daarnaast richt het zich ook op de kleinere mediabureaus die externe specialisten willen inhuren. “We bieden een compleet pakket, met onder meer behavioural targeting, retargeting en uitingen naar Facebook.”

Zeedijk begon zijn bedrijf kort na de zomer met Boudewijn van Ewijk en Simon Aurik. Zeedijk zat eerder in de directies van Radio 538, Talpa Radio en Adlink. Van Ewijk is oud-marketing directeur van UPC, MyCom en Telfort. Aurik was eerder MT-lid van funda.nl en YD World. Ze kennen de investeerders uit hun eerdere werkkringen.

Foto: Cliff (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond