Deel dit artikel
-

Escador haalt in tweede ronde 23 miljoen op

De 'e-business solutions provider' Escador heeft een tweede investeringsronde afgesloten. Na een eerste injectie van 13 miljoen euro, krijgt het bedrijf nog eens 23 miljoen euro voor verdere groei. Het bedrijf is nog geen jaar oud, maar heeft reeds 350 werknemers.

De opzet van Escador, opgericht door oud Origin-topman Leen Zevenbergen, is dan ook zeer breed. Het bedrijf levert consultancydiensten, webdesign, ASP-diensten, marketing- en communicatieadviezen aan grote bedrijven en organisaties. Daarbij omschrijft het bedrijf zichzelf als pure player; alleen online business komt aan bod. Het aantal van 350 werknemers moet nu snel doorgroeien tot minstens vierhonderd.

Vanaf dag één had het bedrijf grote plannen; de groei in werknemers en de beursgang (najaar 2001) werden al van tevoren vastgesteld. Inmiddels is Escador werkzaam in acht landen. Dit jaar hoopt het bedrijf een omzet van meer dan 33 miljoen gulden te halen.

Bij deze tweede ronde was het Amerikaanse ComVentures hoofdinvesteerder. De partijen uit de eerste ronde in juni van dit jaar, Worldview Technology Partners, NesBic CTe Fund en The Idea Factory Capital Partners, doen ook nu weer mee. Hoeveel iedere investeerder inbrengt, is niet bekend gemaakt.

Paul Vabakos, partner bij ComVentures, in een persbericht: "Escador is duidelijk een katalysator binnen de Europese bedrijfstak voor geïntegreerde e-businessdiensten. En het managementteam is de sleutel tot het succes. Ze hebben uitstekende referenties en zeer uitgebreide ervaring met alle facetten van e-business. Daarnaast is het dienstenpakket dat Escador aanbiedt zeer schaalbaar. Hierdoor heeft het bedrijf in Europa nu al de kritische massa opgebouwd die nodig is om een long term winner te zijn."

Zie ook:
&#34

Deel dit bericht

10 Reacties

Eric Groennou

Zeer aangenaam om deze successtory te lezen. Binnen een jaar het vertrouwen ter waarde van 36 miljoen verdienen, meer dan 350 werknemers binnen halen en een omzet van 33 miljoen op je naam zetten. Geweldig! Dat mensen de sleutel tot succes zijn, blijkt hier eens te meer.

Niels

Zo Eric Groennou, nu het artikel nog eens rustrig lezen.Ze hoopten een omzet van 33 miljoen te halen…. dat jij er vanuit gaat dat die al binnen gehaald is prima….met die instelling moet het zeker mogelijk zijn om een plaatsje in het management te krijgen.Daar geloven ze ook nog steeds dat ze ooit 33 miljoen gaan binnen halen… als je maar genoeg mensen ontslaat dan zal het er ooit misschien eens van komen. Jammer alleen dat dit over de rug moet van al die mensen die ooit in hun gelooft hebben. Maar zolang Escador (the board) denkt dat ze nog alles heeeeel erg netjes doen, dan denk ik dat het tijd wordt of om op te doeken (mismanahgement) of die plaat weg te laten halen.

Don Leo

Niels,Wat een verbitterde reactie van jou. Nog erger dat je reageert op een 1,5 jaar oude reactie en artikel.Als we toen wisten wat we nu weten, dan had je reactie iets van waarheid gehad. Iedereen is van een koude kermis thuisgekomen. Om het management de schuld te geven lijkt me kortzichtig. Uiteindelijk is het personeel van Escador (ook degene die vertrokken zijn) er erg goed vanaf gekomen. De salarissen die daar betaald werden waren onrealistisch. Iemand die een beetje HTML kon programmeren verdiende een ton (NLG).Als je daarna verbitterd thuis zit en je te lui bent om voor minder aan de slag te gaan, moet je eens bij jezelf te rade gaan. Of beter nog een vak leren als timmerman of iets dergelijks, back to the old economy graag!

Niels

Dank u wel Don Leo…ik heb een vermoeden wie je bent…uiteraard is het erg laat om te reageren…misschien wel door de slepende zaken …Blijkbaar ben jij erg goed vanaf gekomen of de mensen om jouw heen…. IK kan alleen niet anders zeggen dat blijkbaar niet bij iedereen die salarissen zo hoog waren en dus vind ik de kromme redenatie dat ik nu waarschijnlijk thuis zit en weiger om ergens anders minder te gaan verdienen erg kort door de bocht….ken jij mijn situatiue??????Het personeel werd niet zo charmant behandeld als dat blijkbaar jouw bronnen verkondigen./….al zal Escador tot in de eind der tijden het tegenovergestelde blijven verkondiigen…. .Dus kijkend naar de info die ik heb is dit mijn mening…Jij kunt dus niet oordelen over elk specifiek geval… Amen

chefren@e-knip.nl

Don Leo: "Als we toen wisten wat we nu weten, dan had je reactie iets van waarheid gehad. Iedereen is van een koude kermis thuisgekomen." Flauwkul, iedereen met een kladblokje van 0.5euro, een potlood van 0.2 euro en rekenvaardigheid van halverwege de basisschool kan zo berekenen dat de meeste plannen voor webprojecten, toen =en= nu, kant nog wal slaan. Meestal is men bij het opstellen van de balans voor internet projecten aantoonbaar niet eerlijk. Advies van mensen die verstand van de benodigde technologieen en de markt hebben wordt vrijwel altijd in de wind geslagen. Dat blijkt in de oplichterspraktijk het handigste als je anderen geld afhandig wilt maken voor je plannen.

tadek

Kan iemand me uitleggen waarom we naar berichten van twee jaar oud moeten kijken.

Frans S.

Als dit een verhaal is van anderhalf jaar gelden, dan ben ik wel geinteresserd of Escador nog bestaat! Met hun burnrate is dat geld toch allang op? Of is dat ondertussen ook zo'n uitgeklede programmeurstent geworden met 8 man in dienst? Wachtend om overgenomen te worden. Of nog erger, het management de laatste centen aan het opmaken is.

J. Haanstra

Tja,De reactie over de HTML-ler en de ton NLG moet toch iets genuaceerd worden: Alle 'visionairs' waren de best betaalde mede(werkers?), en ik als technicus zat gewoon net onder de norm, zoals de rest. ach, ik als EXcadorian heb er ondertussen een nare nasmaak aan overgehouden, want die jongens deinzen er niet voor terug je ook nog eens persoonlijk aan te pakken (en veel ex-collega's met mij) als je na 4 jaar besluit weg te gaan. Het is het aloude verhaal, en hoe graag ik ook mijn frustraties kwijt zou willen op dit forum, ik hou me in en laat escador waar ze hoort: in het verleden.

toppertie

reactie op haanstra, Hoe kun je nu 4 jaar in dienst zijn bij Escador dat nog maar 2 jaar bestaat ! Of ben je een good-old SDG'er…Je mag gerust je frustraties uiten op dit forum over die toko… Of ben je bang dat ze je alsnog gaan spotten !!! Je gbruikt volgens mij toch al een nick-name. gegroet !P.S. ik ben ook zeker een EXcadoriaan !

ronald

Ik checkte net even de laatste press releases van Escador. Er zijn niet echt veel meer geweeest na deze ronde. Behalve dat strategische stappen, als reorganisatie en vele ontslagen. Jammer deze tent had in iedergeval iets van pretentie. Ditr was geen HTML, Microsoft en C++ slaven drijvend bedrijf als Getronic en CMG. Ik hoop dat ze het overleven, in iedergeval wens ik hen een langere levensduur toe dan deze laatst genoemde op overheidsprojecten levende uitzendbureaus. Daar is geen lol mee te beleven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond