Deel dit artikel
-

E-scooterbedrijf Lime wil naar de beurs

E-scooterbedrijf Lime heeft 523 miljoen dollar geleend voor verdere expansie. Het is de aanloop naar een beursgang in 2022.

Lime, dat ook in Nederland actief is, was al langer op zoek naar financiering, onder meer bij Uber en andere eerdere investeerders. Vorig jaar werd Lime echter hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal passagiers van het bedrijf daalde met 95 procent. Wel kon nog geld worden geleend voor de overname van de fiets- en scooteractiviteiten van Jump.

Ook waren de e-scooters – meestal afkomstig van Chinese bedrijven zoals Xiaomi en Segway-Ninebot – vaak binnen enkele wekenkapot. Maar in de afgelopen jaren hebben de scooterbedrijven moeite gedaan om betere, meer duurzamere scooters uit te rollen om de gemiddelde levensduur te verlengen en hun rendement te verbeteren.

Het scooterbedrijf was naar verluidt ook in gesprek met zakenbank Evercore over een beursgang via een omgekeerde overnamebrijf of SPAC, maar die gesprekken hebben nergens toe geleid.

De nieuwe financiering komt van het Abu Dhabi Growth Fund, Fidelity Management & Research, Uber en bepaalde fondsen van Highbridge Capital Management. Over de rente die betaald moet worden worden geen mededelingen gedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond