Deel dit artikel
-

‘Esports wordt groter dan professionele sport’

eSports groeit in 2021 naar een omvang van 1,7 miljard dollar. Dat zijn de jongste schattingen van het Amsterdamse onderzoeksbureau Newzoo, dat zich specifiek richt op de markt voor gaming en esports.

Tot nu toe onderschatte Newzoo de markt voor esports – het live volgen van gamingwedstrijden – ieder jaar. In 2015 voorspelde Newzoo dat de markt in 2017 464 miljoen zou bedragen. Het werd 655 miljoen.

Newzoo verwacht dat elk groot mediabedrijf rechten voor esports zal gaan uitventen. Disney, kabelaar Comcast en telecombedrijf AT&T kijken al naar deze markt. Dit soort contracten kan in de toekomst 100 miljoen dollar opleveren.

Gaming, inclusief esports, is nu al een grotere markt dan traditionele sport, maar dat zou ook kunnen gaan gelden voor esports, zeker als er lucratieve sponsorcontracten worden afgesloten.

Newzoo verwacht zelfs dat de Olympische Spelen esports gaan omarmen, wellicht als apart evenement. eSports zal in elk geval flink bijdragen aan de groei van gaming naar 180 miljard dollar.

eSports zal overigens als naam in de toekomst wel verdwijnen, verwacht Newzoo, omdat fans zich meer associeren met specifieke evenementen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond