Deel dit artikel
-

Esri gaat geostartups begeleiden

Esri, softwareleverancier voor geo-informatie, introduceert een startup programma voor locatiegerelateerden diensten. Het bedrijf gaat ondernemers rechtstreeks ondersteunen met expertise, data en IT-technologie.

In Nederland beschikken organisatie en overheden over enorm veel informatie die openbaar is en waar iedereen gebruik van mag maken. Deze zogenoemde open data biedt een groot informatiepotentieel voor met name start-ups en ontwikkelaars. Naast open data beschikken de meeste ondernemingen zelf ook over een enorme hoeveelheid aan gegevens. Voor velen is deze data op papier lastig te interpreteren.

Esri maakt wil grote hoeveelheden data op een kaart inzichtelijk maken voor ontwikkelaars en beginnende bedrijven. Zo heeft Data Kitchen reeds een debiteurenprofiel voor een incassobureau ontwikkeld. Het incassobureau kan hierdoor de aanpak per debiteur specifieker vaststellen. Data Kitchen heeft informatie van het Basisregistraties Adres en Gebouwen (BAG), het CBS en de verbruiksdata van een netbeheerder gecombineerd met het inkomen, energieverbruik en de grootte van het perceel per wijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond