Deel dit artikel
-

Emerce Recruitment: Essent zoekt 1500 collega’s via het web

De servicebedrijven van energiebedrijf Essent zien een sterke groei in de vraag naar zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Om aan die vraag te voldoen, hebben zij in de aankomende drie jaar zeker 1500 vakmensen nodig. Om die broodnodige krachten te interesseren, starten Essent en haar servicebedrijven zelf een online campagne. Essent vertelt daar vandaag meer over op Emerce Recruitment in Amsterdam.

De servicepartnerbedrijven van Essent merken dat hun klanten steeds vaker kiezen voor zonnepanelen, aanvullende isolerende maatregelen of warmtepompen. De groei wordt bevestigd door onderzoeksbureau GfK. Zij becijferde dat in 2018 140.000 huishoudens kozen voor zonnepanelen, bijna 600.000 huishoudens (aanvullende) isolerende maatregelen hadden genomen en 66.000 huishoudens kozen voor een warmtepomp. Honderdduizenden huishoudens zeggen te overwegen een van bovengenoemde producten aan te schaffen.

Daarvoor zijn in korte tijd zeer veel monteurs nodig. Essent hoopt de kandidaten te vinden via de website energiemonteurs.nl. Die koppelt sollicitanten direct aan het best passende bedrijf.

Uniek is volgens woordvoerder Ronald Sutmuller van Essent dat de servicebedrijven hun krachten voor deze site gebundeld hebben. Tegen Emerce: “Het zijn lokale bedrijven die zich op het MKB richten. We zagen dat de impact van deze bedrijven gering is, vandaar we het in de gezamenlijkheid doen. Dat ben ik in de energiemarkt nog niet eerder tegengekomen.”

Essent denkt ook aan het slimmer inrichten van opleidingstrajecten, het combineren van productontwikkeling in combinatie met training en het aantrekkelijker maken van het vakgebied.

De presentatie van Lucien Hermes en Véronique Oonk is om 12.05 in de Ijzaal van Pakhuis de Zwijger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond