Deel dit artikel
-

Esther Olofsson gedigitaliseerd, verlaat fysieke wereld

Esther Olofsson, Nederlands eerste virtuele influencer, is haar fysieke lichaam verloren. Haar makers van bureau RauwCC laten het model als louter digitale render verder leven.

De creatieven van het Rotterdamse bureau hebben de influencers met 43.000 volgers als 3D-model nieuw in het leven gezet.

Het voordeel hiervan is dat ze voortaan eenvoudig in elke bestaande foto of video gemonteerd kan worden. Ook hoeft het team voortaan geen styling meer te regelen en met een model op pad. “Bovendien kan met deze upgrade veel meer de nadruk gelegd worden op de virtualiteit van Esther. Zo kan zij nu eindelijk bewegen en zelfs teleporteren, tijdreizen en de metaverse ontdekken”, aldus de makers.

Iets meer dan een jaar geleden wekte RauwCC Nederlands eerste virtuele influencer tot leven. Dat gebeurd door een bestaand maar slapend Instagram-account om te katten en Esther Olofsson een eigen, dynamisch levensverhaal aan te meten.

Internationaal bekende influencers zijn figuren als Lil Miquela, Imma, Bermuda, Shudu en Rozy. Een index met digitale influencers is te vinden op VirtualHumans.org.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond