Deel dit artikel
-

Etsy.com breidt uit naar Duitsland

Etsy, de Amerikaanse handelssite voor ambachtelijk geproduceerde artikelen, opent volgende maand een kantoor in Duitsland. De handelssite genereerde vorige maand 22 miljoen dollar voor zijn aangesloten producenten.

In een afscheidsbrief zegt vertrekkend directeur Maria Thomas dat haar bedrijf Etsy.com per januari 2010 de vleugels uitslaat naar Europa. In Berlijn opent het zijn eerste buitenlandse kantoor, mogelijk als springplank naar andere landen. Thomas’ positie wordt overgenomen door Etsy-oprichter Rob Kalin.

Onder Thomas’ leiding werd de marktplaats voor ambachtslieden omgekeerd tot een winstgevende onderneming met degelijke technische infrastructuur. De exacte reden voor haar vertrek na twee jaar blijft ongewis.

Etsy.com is in de VS een bekende site voor wie unieke of opmerkelijke modeartikelen of huisraad zoekt. De gemiddelde handelswaarde van een item is ongeveer 15 dollar. Van ieder verkocht artikel ontvangt het bedrijf, dat vraag en aanbod bij elkaar brengt, 3,5 procent commissievergoeding.

In november 2009 bezochten 11 miljoen internetters uit Amerika en Europa het portaal. De resulterende omzet kwam met 21,9 miljoen dollar 18 procent hoger uit dan vorig jaar. Er werden 1,9 miljoen items nieuw te koop aangeboden. Er werden er 1,3 miljoen artikelen verkocht.

Het is niet bekend of het Duitse kantoor enkel operationeel verantwoordelijk wordt voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland of juist Europa’s centrale uitvalsbasis. Het staat vast dat het bedrijf zich opmaakt voor groei. Vorige week pleegde de marktplaats zijn eerste overname. Het kocht Adtuitive uit New York, een technisch bedrijf dat is gespecialiseerd in zoekmachinetechnologie, data-analyse en digitale reclame.

Etsy haalde in vier financieringsronden in totaal 31,6 miljoen dollar op.

Uit een recente inventarisatie door Emerce blijkt dat de handelssite een kwart van zijn Amerikaanse verkeer realiseert met verwijzingen vanaf Facebook.

Foto: jared (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond