Deel dit artikel
-

‘EU legt Google recordboete op’

Google kan van de Europese Commissie een boete verwachten van ruim 3 miljard euro voor manipulatie van zoekresultaten, zo meldt de Britse Sunday Telegraph. Dat is 2 miljard meer dan het vorige record, een boete van 1,1 miljard euro voor Intel.

Volgens de Britse krant zou de EU de boete volgende maand al kunnen aankondigen, in elk geval voor de zomer. Theoretisch had de commissie Google zelf een boete kunnen opleggen van 6,6 miljard euro, een tiende van de jaaromzet.

Google krijgt de boete omdat het concurrenten zou benadelen bij de weergave van zijn zoekresultaten. Die hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Het blijft niet bij een boete. Google riskeert nog meer sancties als het zijn beleid niet aanpast.

Inmiddels is de commissie ook een onderzoek begonnen naar het monopolie van Android, Googles besturingssysteem voor smartphones, en gaat men mogelijk ook nog kijken naar zaken als reisinformatie en Google Maps.

Deel dit bericht

2 Reacties

F.Zaunbrecher

Het moet niet gekker worden!

Omar

belachelijk, Europa moet eens begrijpen dat er simpel weg geen technologie van Europese bodem bestaat die op kan tegen Google. Europa probeert niet eens wat te ondernemen tegen Google dus er is simpelweg geen concurrentie die onderdrukt wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond