Deel dit artikel
-

EU maatregelen Apple gaan grotendeels aan de iPad voorbij

De maatregelen die Apple donderdag heeft aangekondigd om te voldoen aan de Europese wetgeving hebben vooral betrekking op de iPhone, niet op de iPad, zo blijkt uit een toelichting van het bedrijf.

Sommige veranderingen komen naar alle platforms van Apple, terwijl andere alleen naar de iPhone komen en niet naar de iPad.

Apple legt uit dat de Europese Unie heeft geoordeeld dat iOS een zogenoemd poortwachterplatform is als onderdeel van de Digital Markets Act. iPadOS is in de ogen van Apple en de Europese Commissie een ander platform, ook al lijken ze op lekaar.

De Digital Markets Act wijst de gehele App Store echter aan als poortwachtersdienst. In de ogen van de Europese Commissie omvat dit de App Store voor alle platforms van Apple: iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV.

Alternatieve betaalwijzen en lagere commissies gaan dan ook gelden voor alle platforms. En gamestreaming in apps wordt toegestaan op alle platforms, zelfs buiten de EU.

Apple staat echter alleen app-marktplaatsen van derden en sideloading (het installeren van apps om de App Store heen) toe op de iPhone. De optie om een standaard browserengine te kiezen, kan alleen op de iPhone. En alleen op de iPhone hebben derden toegang tot de NFC chip die overigens ook ontbreekt in de iPad.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond